Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper-málna dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 5 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 üveg (200 ml) elkészítéséhez

650 g eper (előkészítve mérve)
600 g málna (előkészítve mérve)
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 650 grammot kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 600 grammot kimérünk belőle. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A gyümölcsöket egy nagy főzőedénybe és jól összekeverjük a dzsemfix-el és a kimért cukorral. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tipp:

Friss gyümölcs helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. A gyümölcsöt előtte kiolvasztjuk, és a keletkezett levet lecsepegtetjük.
A Eper-málna dzsem kissé darabosabb, mint a lekvár, de éppen ezért jól használható derelye és gombóc töltelékének is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!