Sütőtökös pizza
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Élesztős tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel és a rozskovásszal alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dagasszuk először röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztát kapunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Feltét:
Mossuk meg a sütőtököt, vágjuk karikákra, hámozzuk meg, távolítsuk el a magokat és a rostokat, és nagylyukú reszelő reszeljük le. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk félbe és szeleteljük vékonyra. Tisztítsuk meg a chilipaprikát, és vágjuk finom csíkokra.
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a hüvelyek feldolgozásakor érdemes gumikesztyűt viselni. A diót vágjuk durvára. A crème vege-t ízesítsük sóval és borssal.
Formázás-feltétezés:
A tésztát jól lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, és mindegyik tésztát (Ø kb. 30 cm) kinyújtjuk. Minden tésztadarabot helyezzünk egy darab sütőpapírra.
A creme vega felével kenjük meg mindkét tésztát. Ezután a sütőtököt, a hagymát, a chilit, a diót, a sonkát, a rozmaringot és a sajtot osszuk el a pizzákon. Hagyjuk a pizzákat meleg helyen kb. 20-30 percig kelni.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. kb. 230 °C (előmelegítve)
Tegyük a pizzát a sütőpapírral együtt egy tepsire, majd a tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelemebe sajt sütője tulajdonságait!
Húzzuk a pizzát egy deszkára, és ugyanígy süssük meg a második pizzát is.
Tippek:
A dió helyett a fenyőmag is nagyon finom.
Sütőtökös pizza
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Élesztős tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel és a rozskovásszal alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dagasszuk először röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztát kapunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Feltét:
Mossuk meg a sütőtököt, vágjuk karikákra, hámozzuk meg, távolítsuk el a magokat és a rostokat, és nagylyukú reszelő reszeljük le. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk félbe és szeleteljük vékonyra. Tisztítsuk meg a chilipaprikát, és vágjuk finom csíkokra.
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a hüvelyek feldolgozásakor érdemes gumikesztyűt viselni. A diót vágjuk durvára. A crème vege-t ízesítsük sóval és borssal.
Formázás-feltétezés:
A tésztát jól lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, és mindegyik tésztát (Ø kb. 30 cm) kinyújtjuk. Minden tésztadarabot helyezzünk egy darab sütőpapírra.
A creme vega felével kenjük meg mindkét tésztát. Ezután a sütőtököt, a hagymát, a chilit, a diót, a sonkát, a rozmaringot és a sajtot osszuk el a pizzákon. Hagyjuk a pizzákat meleg helyen kb. 20-30 percig kelni.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. kb. 230 °C (előmelegítve)
Tegyük a pizzát a sütőpapírral együtt egy tepsire, majd a tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelemebe sajt sütője tulajdonságait!
Húzzuk a pizzát egy deszkára, és ugyanígy süssük meg a második pizzát is.
Tippek:
A dió helyett a fenyőmag is nagyon finom.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?