Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtökös pizza

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

2 darab sütőpapír

Élesztős tésztához:

400 g tönkölybúzaliszt
1 teáskanál cukor
1 ½ teáskanál só
250 ml langyos víz
3 teáskanál tökmagolaj
1 evőkanál apróra vágott rozmaring

Feltéthez:

400 g hokkaido sütőtök
1 közepes fej vöröshagyma
1 darab piros chilipaprika
50 g dió
frissen őrölt bors
100 g kockára vágott nyers sonka
apróra vágott rozmaring
100 g reszelt sajt, pl. Emmentáli sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel és a rozskovásszal alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dagasszuk először röviden a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztát kapunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Feltét:
Mossuk meg a sütőtököt, vágjuk karikákra, hámozzuk meg, távolítsuk el a magokat és a rostokat, és nagylyukú reszelő reszeljük le. Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk félbe és szeleteljük vékonyra. Tisztítsuk meg a chilipaprikát, és vágjuk finom csíkokra.
Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a hüvelyek feldolgozásakor érdemes gumikesztyűt viselni. A diót vágjuk durvára. A crème vege-t ízesítsük sóval és borssal.

Formázás-feltétezés:
A tésztát jól lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, és mindegyik tésztát (Ø kb. 30 cm) kinyújtjuk. Minden tésztadarabot helyezzünk egy darab sütőpapírra.
A creme vega felével kenjük meg mindkét tésztát. Ezután a sütőtököt, a hagymát, a chilit, a diót, a sonkát, a rozmaringot és a sajtot osszuk el a pizzákon. Hagyjuk a pizzákat meleg helyen kb. 20-30 percig kelni.
Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. kb. 230 °C (előmelegítve)

Tegyük a pizzát a sütőpapírral együtt egy tepsire, majd a tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelemebe sajt sütője tulajdonságait!

Húzzuk a pizzát egy deszkára, és ugyanígy süssük meg a második pizzát is.

Tippek:

A tökmagolaj helyett olíva-, repce- vagy napraforgóolaj is használható a pizzához.
A dió helyett a fenyőmag is nagyon finom.
Sütőtökös pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!