
Vegán meggyes-kókuszos sütik



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Meggyes réteghez:
370 g meggy (lecsöpögtetve)
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding Tejszínes
40 g cukor
400 ml kókuszital
Morzsatésztához:
50 g kókuszreszelék
125 g búzaliszt
60 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
85 g vegán margarin
Kelt tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
175 ml kókuszital
50 g vegán margarin
Elkészítés
Előkészítés:
A morzsához a kókuszreszeléket serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Meggyes réteg:
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük. A pudingporból és a cukorból a leírás alapján, de csak 400 ml kókuszitallal pudingot főzünk. A pudingot tálba öntjük, és fóliával letakarva hagyjuk kihűlni.
Morzsatészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kívánt méretű morzsává dolgozzuk.
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és kb. 16 egyforma méretű szeletre vágjuk. A szeleteket a tepsiben kicsit ellapítjuk (kb. 10 cm Ø).
A pudingot egyszer átkeverjük. A tallérokra 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd egy kicsit elsimítjuk. A lecsöpögtetett meggyet a pudingon elosztjuk, a morzsával megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tallérokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük. A pudingporból és a cukorból a leírás alapján, de csak 400 ml kókuszitallal pudingot főzünk. A pudingot tálba öntjük, és fóliával letakarva hagyjuk kihűlni.
Morzsatészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kívánt méretű morzsává dolgozzuk.
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és kb. 16 egyforma méretű szeletre vágjuk. A szeleteket a tepsiben kicsit ellapítjuk (kb. 10 cm Ø).
A pudingot egyszer átkeverjük. A tallérokra 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd egy kicsit elsimítjuk. A lecsöpögtetett meggyet a pudingon elosztjuk, a morzsával megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tallérokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Tipp:
A sütiket lefagyaszthatjuk.

Kedvencnek jelölöm

Vegán meggyes-kókuszos sütik
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Meggyes réteghez:
370 g meggy (lecsöpögtetve)
40 g cukor
400 ml kókuszital
Morzsatésztához:
50 g kókuszreszelék
125 g búzaliszt
60 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
85 g vegán margarin
Kelt tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
175 ml kókuszital
50 g vegán margarin
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A morzsához a kókuszreszeléket serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Meggyes réteg:
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük. A pudingporból és a cukorból a leírás alapján, de csak 400 ml kókuszitallal pudingot főzünk. A pudingot tálba öntjük, és fóliával letakarva hagyjuk kihűlni.
Morzsatészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kívánt méretű morzsává dolgozzuk.
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és kb. 16 egyforma méretű szeletre vágjuk. A szeleteket a tepsiben kicsit ellapítjuk (kb. 10 cm Ø).
A pudingot egyszer átkeverjük. A tallérokra 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd egy kicsit elsimítjuk. A lecsöpögtetett meggyet a pudingon elosztjuk, a morzsával megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tallérokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük. A pudingporból és a cukorból a leírás alapján, de csak 400 ml kókuszitallal pudingot főzünk. A pudingot tálba öntjük, és fóliával letakarva hagyjuk kihűlni.
Morzsatészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kívánt méretű morzsává dolgozzuk.
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és kb. 16 egyforma méretű szeletre vágjuk. A szeleteket a tepsiben kicsit ellapítjuk (kb. 10 cm Ø).
A pudingot egyszer átkeverjük. A tallérokra 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd egy kicsit elsimítjuk. A lecsöpögtetett meggyet a pudingon elosztjuk, a morzsával megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tallérokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Tipp:
A sütiket lefagyaszthatjuk.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?