Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán meggyes-kókuszos sütik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Meggyes réteghez:

370 g meggy (lecsöpögtetve)
40 g cukor
400 ml kókuszital

Morzsatésztához:

50 g kókuszreszelék
125 g búzaliszt
60 g cukor
85 g vegán margarin

Kelt tésztához:

375 g búzaliszt
50 g cukor
1 csipet só
175 ml kókuszital
50 g vegán margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A morzsához a kókuszreszeléket serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Meggyes réteg:
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük. A pudingporból és a cukorból a leírás alapján, de csak 400 ml kókuszitallal pudingot főzünk. A pudingot tálba öntjük, és fóliával letakarva hagyjuk kihűlni.

Morzsatészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kívánt méretű morzsává dolgozzuk.

Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és kb. 16 egyforma méretű szeletre vágjuk. A szeleteket a tepsiben kicsit ellapítjuk (kb. 10 cm Ø).

A pudingot egyszer átkeverjük. A tallérokra 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd egy kicsit elsimítjuk. A lecsöpögtetett meggyet a pudingon elosztjuk, a morzsával megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tallérokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

Tipp:

A sütiket lefagyaszthatjuk.
Vegán meggyes-kókuszos sütik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!