Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán meggyes-kókuszos sütik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Meggyes réteghez:

370 g meggy (lecsöpögtetve)
40 g cukor
400 ml kókuszital

Morzsatésztához:

50 g kókuszreszelék
125 g búzaliszt
60 g cukor
85 g vegán margarin

Kelt tésztához:

375 g búzaliszt
50 g cukor
1 csipet só
175 ml kókuszital
50 g vegán margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A morzsához a kókuszreszeléket serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Meggyes réteg:
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük. A pudingporból és a cukorból a leírás alapján, de csak 400 ml kókuszitallal pudingot főzünk. A pudingot tálba öntjük, és fóliával letakarva hagyjuk kihűlni.

Morzsatészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kívánt méretű morzsává dolgozzuk.

Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és kb. 16 egyforma méretű szeletre vágjuk. A szeleteket a tepsiben kicsit ellapítjuk (kb. 10 cm Ø).

A pudingot egyszer átkeverjük. A tallérokra 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd egy kicsit elsimítjuk. A lecsöpögtetett meggyet a pudingon elosztjuk, a morzsával megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tallérokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

Tipp:

A sütiket lefagyaszthatjuk.
Vegán meggyes-kókuszos sütik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!