Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán meggyes-kókuszos sütik

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Meggyes réteghez:

370 g meggy (lecsöpögtetve)
40 g cukor
400 ml kókuszital

Morzsatésztához:

50 g kókuszreszelék
125 g búzaliszt
60 g cukor
85 g vegán margarin

Kelt tésztához:

375 g búzaliszt
50 g cukor
1 csipet só
175 ml kókuszital
50 g vegán margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A morzsához a kókuszreszeléket serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Meggyes réteg:
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük. A pudingporból és a cukorból a leírás alapján, de csak 400 ml kókuszitallal pudingot főzünk. A pudingot tálba öntjük, és fóliával letakarva hagyjuk kihűlni.

Morzsatészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kívánt méretű morzsává dolgozzuk.

Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és kb. 16 egyforma méretű szeletre vágjuk. A szeleteket a tepsiben kicsit ellapítjuk (kb. 10 cm Ø).

A pudingot egyszer átkeverjük. A tallérokra 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd egy kicsit elsimítjuk. A lecsöpögtetett meggyet a pudingon elosztjuk, a morzsával megszórjuk, és a tepsit a sütő középső részébe helyezzük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tallérokat sütőrácson hagyjuk kihűlni, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

Tipp:

A sütiket lefagyaszthatjuk.
Vegán meggyes-kókuszos sütik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!