Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán mogyorós süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér sütőformához (28 X 11 cm):

vegán margarin
búzaliszt

Tésztához:

250 g búzaliszt
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
75 g pörkölt, aprított mogyoró
125 g cukor
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
250 ml édesítetlen szója-, rizs- vagy kókuszital

Mázhoz:

100 g vegán étcsokoládé
25 g pörkölt, aprított mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Vegán mogyorós süti hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A püspökkenyér formát zsiradékkal alaposan kikenjük, majd belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített formába öntjük, és egyenletesen elkenjük. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük. Kb. 15 perc elteltével a süteményt késsel hosszában bevágjuk, majd tovább sütjük a megadott ideig.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Vegán mogyorós sütit 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Máz:
A csokit durvára aprítjuk, majd gőz felett lassú tűzön megolvasztjuk, és egy kicsit hagyjuk kihűlni. A mázzal a sütemény tetejét bevonjuk, és aprított mogyoróval megszórjuk.

Tippek:

A süteményt elkészíthetjük 3 nappal előtte is vagy le is fagyaszthatjuk.
A Vegán mogyorós süti tésztájába még tehetünk 100 g darabolt csokoládét is.
A Vegán mogyorós süti az alternatív étrendet tartók számára nyújt édes élvezetet.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!