Vegán mogyorós süti
Hozzávalók
Püspökkenyér sütőformához (28 X 11 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A püspökkenyér formát zsiradékkal alaposan kikenjük, majd belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Vegán mogyorós sütit 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz:
A csokit durvára aprítjuk, majd gőz felett lassú tűzön megolvasztjuk, és egy kicsit hagyjuk kihűlni. A mázzal a sütemény tetejét bevonjuk, és aprított mogyoróval megszórjuk.
Tippek:
A Vegán mogyorós süti tésztájába még tehetünk 100 g darabolt csokoládét is.
Vegán mogyorós süti
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér sütőformához (28 X 11 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A püspökkenyér formát zsiradékkal alaposan kikenjük, majd belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Vegán mogyorós sütit 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Máz:
A csokit durvára aprítjuk, majd gőz felett lassú tűzön megolvasztjuk, és egy kicsit hagyjuk kihűlni. A mázzal a sütemény tetejét bevonjuk, és aprított mogyoróval megszórjuk.
Tippek:
A Vegán mogyorós süti tésztájába még tehetünk 100 g darabolt csokoládét is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?