Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán mogyorós süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér sütőformához (28 X 11 cm):

vegán margarin
búzaliszt

Tésztához:

250 g búzaliszt
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
75 g pörkölt, aprított mogyoró
125 g cukor
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
250 ml édesítetlen szója-, rizs- vagy kókuszital

Mázhoz:

100 g vegán étcsokoládé
25 g pörkölt, aprított mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Vegán mogyorós süti hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A püspökkenyér formát zsiradékkal alaposan kikenjük, majd belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített formába öntjük, és egyenletesen elkenjük. A sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük. Kb. 15 perc elteltével a süteményt késsel hosszában bevágjuk, majd tovább sütjük a megadott ideig.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Vegán mogyorós sütit 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Máz:
A csokit durvára aprítjuk, majd gőz felett lassú tűzön megolvasztjuk, és egy kicsit hagyjuk kihűlni. A mázzal a sütemény tetejét bevonjuk, és aprított mogyoróval megszórjuk.

Tippek:

A süteményt elkészíthetjük 3 nappal előtte is vagy le is fagyaszthatjuk.
A Vegán mogyorós süti tésztájába még tehetünk 100 g darabolt csokoládét is.
A Vegán mogyorós süti az alternatív étrendet tartók számára nyújt édes élvezetet.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!