
Eperlekvár



Hozzávalók
1250 g eper
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 2:1
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 1250 grammot kimérünk belőle, apróra vágjuk és kb. a felét pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A gyümölcspüréhez hozzáadjuk a befőzőcukrot és a reszelt citromhéjat. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, azt először kiolvasztjuk, és a keletkezett levet is felhasználjuk.
Eperlekvárhoz használhatunk Dr. Oetker Dzsemfix 2:1-t is.
Eperlekvárhoz használhatunk Dr. Oetker Dzsemfix 2:1-t is.

Kedvencnek jelölöm

Eperlekvár
Hozzávalók
kb. 8 üveg (200 ml-es) elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 1250 grammot kimérünk belőle, apróra vágjuk és kb. a felét pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A gyümölcspüréhez hozzáadjuk a befőzőcukrot és a reszelt citromhéjat. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, azt először kiolvasztjuk, és a keletkezett levet is felhasználjuk.
Eperlekvárhoz használhatunk Dr. Oetker Dzsemfix 2:1-t is.
Eperlekvárhoz használhatunk Dr. Oetker Dzsemfix 2:1-t is.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?