Epres gyümölcstorta
Hozzávalók
Piskóta:
4 db tojás
4 ek. liszt (púpozott)
4 ek. kristálycukor (csapott)
1 tasak Dr. oetker Vanillincukor
1 kk. szódabikarbóna (csapott)
A pudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
4 dl tej
3 ek. kristálycukor
A tetejére:
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
1-2 kk. kristálycukor
eper / fagyasztott vagy friss /
Elkészítés
Elkészítés
A piskótához a 4 tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, közben több részletben hozzáadjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. A lisztet elkeverem a szódabikarbónával, több részletben lassan hozzáadom a habhoz óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
A tortaformát kivajazzuk-lisztezzük, belesimítjuk a masszát, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e. Kiborítjuk és hűlni hagyjuk.
A pudingot 4 dl tejből megfőzzük és hűlni hagyjuk, közben gyakran keverjük meg.
A tortazselét szintén az útmutatás szerint készítjük el.
Ha langyosra hűlt a puding, rákenjük a tortára.
Kirakjuk eperdarabokkal, ha eléggé kihűlt a zselatin, ráöntjük a tortára.
A tortaformát kivajazzuk-lisztezzük, belesimítjuk a masszát, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e. Kiborítjuk és hűlni hagyjuk.
A pudingot 4 dl tejből megfőzzük és hűlni hagyjuk, közben gyakran keverjük meg.
A tortazselét szintén az útmutatás szerint készítjük el.
Ha langyosra hűlt a puding, rákenjük a tortára.
Kirakjuk eperdarabokkal, ha eléggé kihűlt a zselatin, ráöntjük a tortára.
Kedvencnek jelölöm
Epres gyümölcstorta
Hozzávalók
Piskóta:
4 db tojás
4 ek. liszt (púpozott)
4 ek. kristálycukor (csapott)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 kk. szódabikarbóna (csapott)
A tetejére:
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
1-2 kk. kristálycukor
eper / fagyasztott vagy friss /
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótához a 4 tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, közben több részletben hozzáadjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. A lisztet elkeverem a szódabikarbónával, több részletben lassan hozzáadom a habhoz óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
A tortaformát kivajazzuk-lisztezzük, belesimítjuk a masszát, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e. Kiborítjuk és hűlni hagyjuk.
A pudingot 4 dl tejből megfőzzük és hűlni hagyjuk, közben gyakran keverjük meg.
A tortazselét szintén az útmutatás szerint készítjük el.
Ha langyosra hűlt a puding, rákenjük a tortára.
Kirakjuk eperdarabokkal, ha eléggé kihűlt a zselatin, ráöntjük a tortára.
A tortaformát kivajazzuk-lisztezzük, belesimítjuk a masszát, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e. Kiborítjuk és hűlni hagyjuk.
A pudingot 4 dl tejből megfőzzük és hűlni hagyjuk, közben gyakran keverjük meg.
A tortazselét szintén az útmutatás szerint készítjük el.
Ha langyosra hűlt a puding, rákenjük a tortára.
Kirakjuk eperdarabokkal, ha eléggé kihűlt a zselatin, ráöntjük a tortára.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?