Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres pite tejszínízű pudingtöltelékkel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Kivehető aljú kerek piteformához (kb. 26 cm Ø):

némi zsiradék

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só

Töltelékhez:

375 ml tej
100 g cukor
150 g tejföl (20%-os)
1 darab tojás (M-es)
kb. 400-450 g eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát zsiradékkal kikenjük. Az epret megmossuk, a csumákat eltávolítjuk, majd a szemeket 3-4 szeletre vágjuk (a kisebbeket felezzük).

Elkészítés:

Töltelék:
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a formába nyomkodjuk úgy, hogy körben, oldalt peremet is kialakítunk, és az alját villával megszurkáljuk.

A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk az eperszeletekkel. A tetejét egyenletesen megszórjuk a maradék morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Ezután kivesszük a formából, és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Tálalás előtt meghinthetjük a pitét porcukorral, és kínálhatunk mellé tejszínhabot is.
Epres pite tejszínízű pudingtöltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
110 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!