Epres pite tejszínízű pudingtöltelékkel
Hozzávalók
Kivehető aljú kerek piteformához (kb. 26 cm Ø):
némi zsiradék
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só
Töltelékhez:
375 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding tejszínízű
100 g cukor
150 g tejföl (20%-os)
1 darab tojás (M-es)
kb. 400-450 g eper
Elkészítés
Előkészítés:
A formát zsiradékkal kikenjük. Az epret megmossuk, a csumákat eltávolítjuk, majd a szemeket 3-4 szeletre vágjuk (a kisebbeket felezzük).
Elkészítés:
Töltelék:
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a formába nyomkodjuk úgy, hogy körben, oldalt peremet is kialakítunk, és az alját villával megszurkáljuk.
A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk az eperszeletekkel. A tetejét egyenletesen megszórjuk a maradék morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Ezután kivesszük a formából, és szeletekre vágva tálaljuk.
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a formába nyomkodjuk úgy, hogy körben, oldalt peremet is kialakítunk, és az alját villával megszurkáljuk.
A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk az eperszeletekkel. A tetejét egyenletesen megszórjuk a maradék morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Ezután kivesszük a formából, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Tálalás előtt meghinthetjük a pitét porcukorral, és kínálhatunk mellé tejszínhabot is.
Kedvencnek jelölöm
Epres pite tejszínízű pudingtöltelékkel
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Kivehető aljú kerek piteformához (kb. 26 cm Ø):
némi zsiradék
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só
Töltelékhez:
375 ml tej
100 g cukor
150 g tejföl (20%-os)
1 darab tojás (M-es)
kb. 400-450 g eper
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A formát zsiradékkal kikenjük. Az epret megmossuk, a csumákat eltávolítjuk, majd a szemeket 3-4 szeletre vágjuk (a kisebbeket felezzük).
Elkészítés:
Töltelék:
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a formába nyomkodjuk úgy, hogy körben, oldalt peremet is kialakítunk, és az alját villával megszurkáljuk.
A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk az eperszeletekkel. A tetejét egyenletesen megszórjuk a maradék morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Ezután kivesszük a formából, és szeletekre vágva tálaljuk.
A pudingport és a cukrot legalább 6 evőkanál hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük. Még melegen belekeverjük a tejfölt, majd gyakran átkeverve hagyjuk kihűlni, ezután belekeverjük a tojást is.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás állagúra dolgozzuk. Az így kapott morzsát 1/3-2/3 arányban elosztjuk. A nagyobbik adag morzsát egyenletesen a formába nyomkodjuk úgy, hogy körben, oldalt peremet is kialakítunk, és az alját villával megszurkáljuk.
A pudingos krémet elosztjuk a tésztán, és sűrűn kirakjuk az eperszeletekkel. A tetejét egyenletesen megszórjuk a maradék morzsával, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét formával együtt sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Ezután kivesszük a formából, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Tálalás előtt meghinthetjük a pitét porcukorral, és kínálhatunk mellé tejszínhabot is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?