Epres-tejszínes csupasz torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (24 cm Ø):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
5 darab tojás (M-es)
130 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Töltelékhez:
8 lap Dr. Oetker Lapzselatin
400 g eper
150 ml tojáslikőr
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
800 ml hideg habtejszín
Tetejére:
kb. 200 g eper (lehetőleg egyforma méretű)
1 evőkanál eperlekvár
Elkészítés
Előkészítés:
A Epres-tejszínes csupasz torta sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tortaforma alját kivajazzuk, sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tortaforma alját kivajazzuk, sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, majd további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát a tortaformában elsimítjuk. A tortaformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A forma szélét eltávolítjuk, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját levesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és a tortalapot vízszintesen kétszer elvágjuk.
Töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk. A tojáslikőrt, a cukrot és a vanillincukrot keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál tojáslikőrt keverünk habverővel a zselatinba, majd lassan összekeverjük a maradék tojáslikőrrel. A tejszínt adagonként keverjük bele. A krém kb. 1/3-t levesszük és félretesszük. A maradék tejszínes krémbe óvatosan belekeverjük az epret.
Az alsó tortalapot tortatálra tesszük, és az eperdarabos krém kb. felét elosztjuk rajta, a középső tortalapot rátesszük, és az eperdarabos maradék krémmel megkenjük. A felső tortalapot a maradék krémmel megkenjük. Az Epres-tejszínes csupasz torta süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejére:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Először az eperszeletekből keretként szív alakot rakunk ki a tejszínes krémen, majd a maradék eperrel pikkelyszerűen töltsük ki a szívet. Az eperlekvárt egy kis mélyhűtő tasakba töltjük, egy kis csücsköt levágunk, és az eperszívre csurgatjuk.
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, majd további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát a tortaformában elsimítjuk. A tortaformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A forma szélét eltávolítjuk, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját levesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és a tortalapot vízszintesen kétszer elvágjuk.
Töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk. A tojáslikőrt, a cukrot és a vanillincukrot keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál tojáslikőrt keverünk habverővel a zselatinba, majd lassan összekeverjük a maradék tojáslikőrrel. A tejszínt adagonként keverjük bele. A krém kb. 1/3-t levesszük és félretesszük. A maradék tejszínes krémbe óvatosan belekeverjük az epret.
Az alsó tortalapot tortatálra tesszük, és az eperdarabos krém kb. felét elosztjuk rajta, a középső tortalapot rátesszük, és az eperdarabos maradék krémmel megkenjük. A felső tortalapot a maradék krémmel megkenjük. Az Epres-tejszínes csupasz torta süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejére:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Először az eperszeletekből keretként szív alakot rakunk ki a tejszínes krémen, majd a maradék eperrel pikkelyszerűen töltsük ki a szívet. Az eperlekvárt egy kis mélyhűtő tasakba töltjük, egy kis csücsköt levágunk, és az eperszívre csurgatjuk.
Tipp:
A tortalapot már előző nap megsüthetjük.
Az Epres-tejszínes csupasz tortát a gyakorlottabbak a lapok megkenése és illesztése után szív formájúra alakíthatják, a sütemény díszítése előtt.
Az Epres-tejszínes csupasz tortát a gyakorlottabbak a lapok megkenése és illesztése után szív formájúra alakíthatják, a sütemény díszítése előtt.
Kedvencnek jelölöm
Epres-tejszínes csupasz torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (24 cm Ø):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
5 darab tojás (M-es)
130 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Töltelékhez:
8 lap Dr. Oetker Lapzselatin
400 g eper
150 ml tojáslikőr
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
800 ml hideg habtejszín
Tetejére:
kb. 200 g eper (lehetőleg egyforma méretű)
1 evőkanál eperlekvár
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Epres-tejszínes csupasz torta sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tortaforma alját kivajazzuk, sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tortaforma alját kivajazzuk, sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, majd további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát a tortaformában elsimítjuk. A tortaformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A forma szélét eltávolítjuk, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját levesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és a tortalapot vízszintesen kétszer elvágjuk.
Töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk. A tojáslikőrt, a cukrot és a vanillincukrot keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál tojáslikőrt keverünk habverővel a zselatinba, majd lassan összekeverjük a maradék tojáslikőrrel. A tejszínt adagonként keverjük bele. A krém kb. 1/3-t levesszük és félretesszük. A maradék tejszínes krémbe óvatosan belekeverjük az epret.
Az alsó tortalapot tortatálra tesszük, és az eperdarabos krém kb. felét elosztjuk rajta, a középső tortalapot rátesszük, és az eperdarabos maradék krémmel megkenjük. A felső tortalapot a maradék krémmel megkenjük. Az Epres-tejszínes csupasz torta süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejére:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Először az eperszeletekből keretként szív alakot rakunk ki a tejszínes krémen, majd a maradék eperrel pikkelyszerűen töltsük ki a szívet. Az eperlekvárt egy kis mélyhűtő tasakba töltjük, egy kis csücsköt levágunk, és az eperszívre csurgatjuk.
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, majd további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát a tortaformában elsimítjuk. A tortaformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A forma szélét eltávolítjuk, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját levesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és a tortalapot vízszintesen kétszer elvágjuk.
Töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk. A tojáslikőrt, a cukrot és a vanillincukrot keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál tojáslikőrt keverünk habverővel a zselatinba, majd lassan összekeverjük a maradék tojáslikőrrel. A tejszínt adagonként keverjük bele. A krém kb. 1/3-t levesszük és félretesszük. A maradék tejszínes krémbe óvatosan belekeverjük az epret.
Az alsó tortalapot tortatálra tesszük, és az eperdarabos krém kb. felét elosztjuk rajta, a középső tortalapot rátesszük, és az eperdarabos maradék krémmel megkenjük. A felső tortalapot a maradék krémmel megkenjük. Az Epres-tejszínes csupasz torta süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejére:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Először az eperszeletekből keretként szív alakot rakunk ki a tejszínes krémen, majd a maradék eperrel pikkelyszerűen töltsük ki a szívet. Az eperlekvárt egy kis mélyhűtő tasakba töltjük, egy kis csücsköt levágunk, és az eperszívre csurgatjuk.
Tipp:
A tortalapot már előző nap megsüthetjük.
Az Epres-tejszínes csupasz tortát a gyakorlottabbak a lapok megkenése és illesztése után szív formájúra alakíthatják, a sütemény díszítése előtt.
Az Epres-tejszínes csupasz tortát a gyakorlottabbak a lapok megkenése és illesztése után szív formájúra alakíthatják, a sütemény díszítése előtt.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?