Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-tejszínes csupasz torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (24 cm Ø):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

5 darab tojás (M-es)
130 g cukor
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

400 g eper
150 ml tojáslikőr
50 g cukor
800 ml hideg habtejszín

Tetejére:

kb. 200 g eper (lehetőleg egyforma méretű)
1 evőkanál eperlekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A Epres-tejszínes csupasz torta sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tortaforma alját kivajazzuk, sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, majd további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát a tortaformában elsimítjuk. A tortaformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A forma szélét eltávolítjuk, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját levesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és a tortalapot vízszintesen kétszer elvágjuk.

Töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk. A tojáslikőrt, a cukrot és a vanillincukrot keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál tojáslikőrt keverünk habverővel a zselatinba, majd lassan összekeverjük a maradék tojáslikőrrel. A tejszínt adagonként keverjük bele. A krém kb. 1/3-t levesszük és félretesszük. A maradék tejszínes krémbe óvatosan belekeverjük az epret.
Az alsó tortalapot tortatálra tesszük, és az eperdarabos krém kb. felét elosztjuk rajta, a középső tortalapot rátesszük, és az eperdarabos maradék krémmel megkenjük. A felső tortalapot a maradék krémmel megkenjük. Az Epres-tejszínes csupasz torta süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tetejére:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Először az eperszeletekből keretként szív alakot rakunk ki a tejszínes krémen, majd a maradék eperrel pikkelyszerűen töltsük ki a szívet. Az eperlekvárt egy kis mélyhűtő tasakba töltjük, egy kis csücsköt levágunk, és az eperszívre csurgatjuk.

Tipp:

A tortalapot már előző nap megsüthetjük.
Az Epres-tejszínes csupasz tortát a gyakorlottabbak a lapok megkenése és illesztése után szív formájúra alakíthatják, a sütemény díszítése előtt.
A Epres-tejszínes csupasz torta meglepő és kreatív megjelenésű sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!