Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-tejszínes csupasz torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (24 cm Ø):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

5 darab tojás (M-es)
130 g cukor
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

400 g eper
150 ml tojáslikőr
50 g cukor
800 ml hideg habtejszín

Tetejére:

kb. 200 g eper (lehetőleg egyforma méretű)
1 evőkanál eperlekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Epres-tejszínes csupasz torta sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tortaforma alját kivajazzuk, sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot, majd további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát a tortaformában elsimítjuk. A tortaformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A forma szélét eltávolítjuk, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját levesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és a tortalapot vízszintesen kétszer elvágjuk.

Töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk. A tojáslikőrt, a cukrot és a vanillincukrot keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük. A zselatint a csomagoláson található leírás alapján feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál tojáslikőrt keverünk habverővel a zselatinba, majd lassan összekeverjük a maradék tojáslikőrrel. A tejszínt adagonként keverjük bele. A krém kb. 1/3-t levesszük és félretesszük. A maradék tejszínes krémbe óvatosan belekeverjük az epret.
Az alsó tortalapot tortatálra tesszük, és az eperdarabos krém kb. felét elosztjuk rajta, a középső tortalapot rátesszük, és az eperdarabos maradék krémmel megkenjük. A felső tortalapot a maradék krémmel megkenjük. Az Epres-tejszínes csupasz torta süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tetejére:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Először az eperszeletekből keretként szív alakot rakunk ki a tejszínes krémen, majd a maradék eperrel pikkelyszerűen töltsük ki a szívet. Az eperlekvárt egy kis mélyhűtő tasakba töltjük, egy kis csücsköt levágunk, és az eperszívre csurgatjuk.

Tipp:

A tortalapot már előző nap megsüthetjük.
Az Epres-tejszínes csupasz tortát a gyakorlottabbak a lapok megkenése és illesztése után szív formájúra alakíthatják, a sütemény díszítése előtt.
A Epres-tejszínes csupasz torta meglepő és kreatív megjelenésű sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!