
Erdei gyümölcsös szívtorta


Hozzávalók
Piskóta:
Joghurtos krém:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
A joghurt egy részét üvegtálba öntjük, összekeverjük a zselatinnal, és némi porcukorral, és meglangyosítjuk a mikróban. Összekeverjük a többi joghurttal is. Közben kivesszük a jól lehűtött tejszínt a hűtőből, és felverjük robotgéppel. Összeforgatjuk az egészet (de hagyunk ki a tejszínből a díszítéshez, kb. 1/3-1/4-ét), és keverjünk a krémhez egy kis friss vagy fagyasztott gyümölcsöt.
Összeállítás:
Félbevágjuk a kihűlt piskótát, és megtöltjük a krém felével, majd megint jön a krém, végül a piskóta másik fele. Az egészet bevonjuk tejszínnel - a tetejére kanállal lehet érdekes mintát csinálni (mintha hullámozna).
A szélére körbe, és a tetejére kiskanállal étcsoki forgácsot szórunk, amit zöldségpucolóval hámozunk a csokiról. A tetején az a piros eperízű gumicukor. :) Jó kreatívkodást!
Alternatív elkészítés


Erdei gyümölcsös szívtorta
Hozzávalók
Joghurtos krém:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A joghurt egy részét üvegtálba öntjük, összekeverjük a zselatinnal, és némi porcukorral, és meglangyosítjuk a mikróban. Összekeverjük a többi joghurttal is. Közben kivesszük a jól lehűtött tejszínt a hűtőből, és felverjük robotgéppel. Összeforgatjuk az egészet (de hagyunk ki a tejszínből a díszítéshez, kb. 1/3-1/4-ét), és keverjünk a krémhez egy kis friss vagy fagyasztott gyümölcsöt.
Összeállítás:
Félbevágjuk a kihűlt piskótát, és megtöltjük a krém felével, majd megint jön a krém, végül a piskóta másik fele. Az egészet bevonjuk tejszínnel - a tetejére kanállal lehet érdekes mintát csinálni (mintha hullámozna).
A szélére körbe, és a tetejére kiskanállal étcsoki forgácsot szórunk, amit zöldségpucolóval hámozunk a csokiról. A tetején az a piros eperízű gumicukor. :) Jó kreatívkodást!
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?