Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdei gyümölcsös szívtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 tojás
4 ek víz
9 ek cukor
10 ek átszitált liszt
csipet só

Joghurtos krém:

2 nagy dobozos erdei gyümölcsös joghurt
porcukor (ízlés szerint)
1/2 l tejszín
gyümölcs (erdei gyümölcs, málna, stb.)

Díszítés:

csokiforgács
gumicukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokásos módon piskótát sütünk (a tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval, a sárgákat kikeverjük kézi habverővel, a cukorral és a vízzel, a lisztet a sütőporral külön tálban keverjük össze. Óvatosan összeforgatjuk először a sárgájás masszát a liszttel, majd a habbal, sütőpapíros formába öntjük, 5 percig 220 fokon sütjük, majd kb. 30-40 percig 180 fokon). A sütéshez használhatunk szív alakú formát is, de ha nincs, vágjuk ki a kerek formából (de ez nem muszáj).
A joghurt egy részét üvegtálba öntjük, összekeverjük a zselatinnal, és némi porcukorral, és meglangyosítjuk a mikróban. Összekeverjük a többi joghurttal is. Közben kivesszük a jól lehűtött tejszínt a hűtőből, és felverjük robotgéppel. Összeforgatjuk az egészet (de hagyunk ki a tejszínből a díszítéshez, kb. 1/3-1/4-ét), és keverjünk a krémhez egy kis friss vagy fagyasztott gyümölcsöt.
Összeállítás:
Félbevágjuk a kihűlt piskótát, és megtöltjük a krém felével, majd megint jön a krém, végül a piskóta másik fele. Az egészet bevonjuk tejszínnel - a tetejére kanállal lehet érdekes mintát csinálni (mintha hullámozna).
A szélére körbe, és a tetejére kiskanállal étcsoki forgácsot szórunk, amit zöldségpucolóval hámozunk a csokiról. A tetején az a piros eperízű gumicukor. :) Jó kreatívkodást!

Alternatív elkészítés

Díszítés ízlés szerint: gyümölcsökkel, csokival, bonbonokkal, cukorgyöngyökkel.
Erdei gyümölcsös szívtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
68 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!