Erdélyi Raffaello szelet
Hozzávalók
Fehér tészta:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
2 kanál liszt
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
kis citromlé
Barna tészta:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió/dejó, mandula vagy mogyoró
3 kanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2 kanál liszt
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
10 tojássárgája
20 dkg cukor
1 csomag Dr. oetker Vanillincukor
1 cs. Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
3 dl tej
25 dkg margarin
+ csokireszelék és kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítés
Elkészítés
A fehér tésztát elkészítjük előbb, a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a végén a cukrot is belekeverjük. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a cukros habba keverjük óvatosan (a hab ne törjön össze), citromlevet csepegtetünk bele. Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal, liszttel megszórjuk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük.
Míg megsül, elkészítjük a barna tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük, a végén a cukrot is hozzáadjuk. A diót (mogyorót) a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a habba keverjük. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát.
Jöhet a krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport és a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
A krém nagyobb részét a fehér tésztára kenjük. Erre tesszük a barna tésztát, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejére csoki és kókuszreszeléket szórunk. Kockára vágva tálaljuk!
Míg megsül, elkészítjük a barna tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük, a végén a cukrot is hozzáadjuk. A diót (mogyorót) a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a habba keverjük. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát.
Jöhet a krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport és a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
A krém nagyobb részét a fehér tésztára kenjük. Erre tesszük a barna tésztát, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejére csoki és kókuszreszeléket szórunk. Kockára vágva tálaljuk!
Kedvencnek jelölöm
Erdélyi Raffaello szelet
Hozzávalók
Fehér tészta:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
2 kanál liszt
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
kis citromlé
Barna tészta:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió/dejó, mandula vagy mogyoró
2 kanál liszt
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
10 tojássárgája
20 dkg cukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
3 dl tej
25 dkg margarin
+ csokireszelék és kókuszreszelék a szóráshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A fehér tésztát elkészítjük előbb, a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a végén a cukrot is belekeverjük. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a cukros habba keverjük óvatosan (a hab ne törjön össze), citromlevet csepegtetünk bele. Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal, liszttel megszórjuk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük.
Míg megsül, elkészítjük a barna tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük, a végén a cukrot is hozzáadjuk. A diót (mogyorót) a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a habba keverjük. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát.
Jöhet a krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport és a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
A krém nagyobb részét a fehér tésztára kenjük. Erre tesszük a barna tésztát, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejére csoki és kókuszreszeléket szórunk. Kockára vágva tálaljuk!
Míg megsül, elkészítjük a barna tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük, a végén a cukrot is hozzáadjuk. A diót (mogyorót) a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a habba keverjük. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát.
Jöhet a krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport és a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
A krém nagyobb részét a fehér tésztára kenjük. Erre tesszük a barna tésztát, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejére csoki és kókuszreszeléket szórunk. Kockára vágva tálaljuk!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?