Eszter kocka
Hozzávalók
Piskótához:
6 db tojás
16 dkg cukor
15 dkg liszt
3 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2 ek Dr. Oetker Tortadara kakaós
1/2 dl olvasztott teavaj
1/2 cs Dr. Oetker Sütőpor
Csokoládés krémhez:
20 dkg keserű csokoládé
5 dkg vaj
1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
125 g Mascarpone sajt
2,5 dl tejszín
Gesztenyés krémhez:
250 g gesztenyepüré
5 dkg vaj
125 g Mascarpone
2.5 dl tejszín
1 korty rum vagy pár csepp rumaroma
Továbbá:
1 cs babapiskóta
feketekávé
Elkészítés
Elkészítés
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaós piskótamasszába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 180-200 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.
A kisült piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a vajat, a vaníliáscukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden.
Kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Először a Mascarponét keverjük az olvasztott csokiba, utána a felvert habot.
Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.
A gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a Mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot.
Addig keverjük, míg egyenletes krémet nem kapunk.
A sütemény összeállítása
A piskóta egyik felére, rákenjük a csokoládés krémet, kirakjuk hézagosan a lefőtt feketekávéba mártott babapiskótákkal.
Erre kenjük a gesztenyés krémet, majd befedjük a másik piskóta lappal.
Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet szépen elkenjük, a sütemény tetejére pedig kakaóport szórunk.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaós piskótamasszába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 180-200 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.
A kisült piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a vajat, a vaníliáscukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden.
Kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Először a Mascarponét keverjük az olvasztott csokiba, utána a felvert habot.
Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.
A gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a Mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot.
Addig keverjük, míg egyenletes krémet nem kapunk.
A sütemény összeállítása
A piskóta egyik felére, rákenjük a csokoládés krémet, kirakjuk hézagosan a lefőtt feketekávéba mártott babapiskótákkal.
Erre kenjük a gesztenyés krémet, majd befedjük a másik piskóta lappal.
Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet szépen elkenjük, a sütemény tetejére pedig kakaóport szórunk.
Tálalás
Hűtőben, 3-4 óra alatt lehűtjük.
Hosszúkás, vagy kocka alakú szeletekre vágjuk
Hosszúkás, vagy kocka alakú szeletekre vágjuk
Kedvencnek jelölöm
Eszter kocka
Hozzávalók
Csokoládés krémhez:
20 dkg keserű csokoládé
5 dkg vaj
125 g Mascarpone sajt
2,5 dl tejszín
Gesztenyés krémhez:
250 g gesztenyepüré
5 dkg vaj
125 g Mascarpone
2.5 dl tejszín
1 korty rum vagy pár csepp rumaroma
Továbbá:
1 cs babapiskóta
feketekávé
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaós piskótamasszába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 180-200 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.
A kisült piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a vajat, a vaníliáscukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden.
Kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Először a Mascarponét keverjük az olvasztott csokiba, utána a felvert habot.
Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.
A gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a Mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot.
Addig keverjük, míg egyenletes krémet nem kapunk.
A sütemény összeállítása
A piskóta egyik felére, rákenjük a csokoládés krémet, kirakjuk hézagosan a lefőtt feketekávéba mártott babapiskótákkal.
Erre kenjük a gesztenyés krémet, majd befedjük a másik piskóta lappal.
Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet szépen elkenjük, a sütemény tetejére pedig kakaóport szórunk.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaós piskótamasszába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 180-200 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.
A kisült piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a vajat, a vaníliáscukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden.
Kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Először a Mascarponét keverjük az olvasztott csokiba, utána a felvert habot.
Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.
A gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a Mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot.
Addig keverjük, míg egyenletes krémet nem kapunk.
A sütemény összeállítása
A piskóta egyik felére, rákenjük a csokoládés krémet, kirakjuk hézagosan a lefőtt feketekávéba mártott babapiskótákkal.
Erre kenjük a gesztenyés krémet, majd befedjük a másik piskóta lappal.
Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet szépen elkenjük, a sütemény tetejére pedig kakaóport szórunk.
Tálalás
Hűtőben, 3-4 óra alatt lehűtjük.
Hosszúkás, vagy kocka alakú szeletekre vágjuk
Hosszúkás, vagy kocka alakú szeletekre vágjuk
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?