Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eszter kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

6 db tojás
16 dkg cukor
15 dkg liszt
1/2 dl olvasztott teavaj

Csokoládés krémhez:

20 dkg keserű csokoládé
5 dkg vaj
125 g Mascarpone sajt
2,5 dl tejszín

Gesztenyés krémhez:

250 g gesztenyepüré
5 dkg vaj
125 g Mascarpone
2.5 dl tejszín
1 korty rum vagy pár csepp rumaroma

Továbbá:

1 cs babapiskóta
feketekávé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaós piskótamasszába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 180-200 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.
A kisült piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a vajat, a vaníliáscukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden.
Kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Először a Mascarponét keverjük az olvasztott csokiba, utána a felvert habot.
Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.
A gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a Mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot.
Addig keverjük, míg egyenletes krémet nem kapunk.
A sütemény összeállítása
A piskóta egyik felére, rákenjük a csokoládés krémet, kirakjuk hézagosan a lefőtt feketekávéba mártott babapiskótákkal.
Erre kenjük a gesztenyés krémet, majd befedjük a másik piskóta lappal.
Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet szépen elkenjük, a sütemény tetejére pedig kakaóport szórunk.

Tálalás

Hűtőben, 3-4 óra alatt lehűtjük.
Hosszúkás, vagy kocka alakú szeletekre vágjuk
Eszter kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!