![Eszterházy-torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31002/43697-eszterhazy-torta.jpg)
Eszterházy-torta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Sütőlemezhez (38x42 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, a cukor hozzáadásával, kemény habbá verjük. A darált diót és a lisztet átszitáljuk. A diós keveréket fakanállal hozzáforgatjuk a cukros tojásfehérjehabhoz. A masszát 6 egyenlő részre osztjuk. Az egyik sütőpapírt, rajzolt oldalával lefelé, a sütőlemezre helyezzük. A tészta hatodát habkártyával elkenjük az egyik körben úgy, hogy teljesen kiérjen a peremig. A másik körben elkenjük a második hatod tésztát. A két tortalapot, a sütő alsó harmadában megsütjük. Ezután hasonlóan, további 2 részletben megsütjük a maradék 4 tésztát.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapokat rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk róluk a sütőpapírokat.
Krém:
A pudingot a tejjel, a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A kész pudingot lefedjük, néhányszor átkeverve hagyjuk kihűlni. A lágy vajat konyhai robotgéppel (habverővel) kihabosítjuk. Apránként hozzáadjuk a pudingot és a porcukrot, simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a diót is.
Összeállítás:
Az első tortalapot tányérra vagy tortatálra tesszük, egy tortagyűrűt helyezünk köré. Kenünk rá a krémből, majd rátesszük a következő tortalapot. Hasonlóan folytatjuk a rétegezést, de a legfelső tortalapot már nem kenjük meg krémmel. Óvatosan levesszük a tortagyűrűt, és a maradék krémmel vékonyan körbekenjük a torta oldalát. 1 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A fehér csokoládét habüstben, vízgőz felett felolvasztjuk. Az étcsokoládét egy másik habüstben, vízgőz felett felolvasztjuk. A fehér csokoládét a torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. Az étcsokoládét díszítő tasakba (habzsákba) töltjük, a végét levágjuk. Az étcsokoládéból vékony csíkokat húzunk a torta tetejére. Ezután fordítunk egyet a tortán, majd fogpiszkálóval, a vonalakra merőlegesen, ugyanolyan sűrűn csíkokat húzunk a csokiból. Végül az így kapott csíkok között is húzunk 1-1 vonalat, de az ellentétes irányba haladva. A torta oldalát vízbe mártott ecsettel átkenjük, majd óvatosan rányomkodjuk körben a darált diót. Hűtőbe tesszük a tortát addig, amíg a csoki megdermed. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük (8 mm Ø), és megdíszítjük a tejszínhabbal a torta tetejét.
Tippek:
A tészta receptjében a lisztet kiválthatjuk azonos mennyiségű Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítővel.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Eszterházy-torta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Sütőlemezhez (38x42 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, a cukor hozzáadásával, kemény habbá verjük. A darált diót és a lisztet átszitáljuk. A diós keveréket fakanállal hozzáforgatjuk a cukros tojásfehérjehabhoz. A masszát 6 egyenlő részre osztjuk. Az egyik sütőpapírt, rajzolt oldalával lefelé, a sütőlemezre helyezzük. A tészta hatodát habkártyával elkenjük az egyik körben úgy, hogy teljesen kiérjen a peremig. A másik körben elkenjük a második hatod tésztát. A két tortalapot, a sütő alsó harmadában megsütjük. Ezután hasonlóan, további 2 részletben megsütjük a maradék 4 tésztát.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapokat rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk róluk a sütőpapírokat.
Krém:
A pudingot a tejjel, a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A kész pudingot lefedjük, néhányszor átkeverve hagyjuk kihűlni. A lágy vajat konyhai robotgéppel (habverővel) kihabosítjuk. Apránként hozzáadjuk a pudingot és a porcukrot, simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a diót is.
Összeállítás:
Az első tortalapot tányérra vagy tortatálra tesszük, egy tortagyűrűt helyezünk köré. Kenünk rá a krémből, majd rátesszük a következő tortalapot. Hasonlóan folytatjuk a rétegezést, de a legfelső tortalapot már nem kenjük meg krémmel. Óvatosan levesszük a tortagyűrűt, és a maradék krémmel vékonyan körbekenjük a torta oldalát. 1 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
A fehér csokoládét habüstben, vízgőz felett felolvasztjuk. Az étcsokoládét egy másik habüstben, vízgőz felett felolvasztjuk. A fehér csokoládét a torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. Az étcsokoládét díszítő tasakba (habzsákba) töltjük, a végét levágjuk. Az étcsokoládéból vékony csíkokat húzunk a torta tetejére. Ezután fordítunk egyet a tortán, majd fogpiszkálóval, a vonalakra merőlegesen, ugyanolyan sűrűn csíkokat húzunk a csokiból. Végül az így kapott csíkok között is húzunk 1-1 vonalat, de az ellentétes irányba haladva. A torta oldalát vízbe mártott ecsettel átkenjük, majd óvatosan rányomkodjuk körben a darált diót. Hűtőbe tesszük a tortát addig, amíg a csoki megdermed. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük (8 mm Ø), és megdíszítjük a tejszínhabbal a torta tetejét.
Tippek:
A tészta receptjében a lisztet kiválthatjuk azonos mennyiségű Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítővel.
![Eszterházy-torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31002/43697-eszterhazy-torta.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?