Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fagyi szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Fagyi szelet

2 tojás
6 tojásfehérje
6 ek. víz
8 ek. cukor
8 ek. liszt
10 dkg darált dió
csipet só

A forma kikenéséhez:

vaj
liszt

Krém:

6 tojássárgája
3 ek. cukor
0,5 l tej
6 ek. liszt
20 dkg Rama
10 dkg cukor

Hab:

6 dl tejszín
4 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a 2 tojássárgáját 6 evőkanál vízzel és 8 evőkanál cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót. A 8 tojásfehérjét egy csipet sóval habosra keverjük, majd óvatosan a tésztához adjuk. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, 2 dl tejjel és a liszttel összekeverjük, majd a maradék tejjel felöntve sűrűre főzzük. A konyhameleg margarint 10 dkg cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet, és jól összekeverjük. A kihűlt tésztára kenjük, és hideg helyre tesszük. A jól lehűtött tejszínt a cukorral habbá verjük, és a krém tetejére simítjuk. Tetejét tortadarával díszítjük.
Fagyi szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!