Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fagyitorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

10 tojásfehérje
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt

Vaníliás krém:

3 dl víz
9 evőkanál cukor
150 g margarin
5 tojássárgája

Csokoládés krém:

3 dl víz
9 evőkanál cukor
150 g margarin
5 tojássárgája
1 dl tej
1 kiskanál rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot. Majd a lisztet is a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába (26cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. Két egyforma piskótalapot sütünk (5-5 tojásfehérjéből), 160°C-on,30 percig.
Vaníliás krém:
A vizet felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás pudingot, és sűrűvé főzzük. Majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a vanília aromát, még pár percig főzzük. Amikor a krém kihűlt robotgéppel beledolgozzuk a margarint. A csokoládés krémet is ugyanígy készítjük el. A kihűlt piskótát meglocsoljuk a forró tej (1dl) és rum keverékével. Amikor a piskóta beitta a tejet, összeállítjuk a tortát.
Összeállítás: piskóta-vaníliás krém- piskóta-csokoládés krém
Fagyitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!