Fahéjas gofri
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Sültalma kompóthoz:
Tésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük és kis darabokra vágjuk. A mandulát főzőedényben kicsit barnára megpirítjuk. Hozzáadjuk az almát, a cukrot, a mazsolát és az almalé felét, majd keverés közben kb. 5 perc alatt megpároljuk. A maradék almalevet összekeverjük a keményítővel, hozzáadjuk az almához, és kevergetés közben röviden felforraljuk.
A gofrisütőt először a legmagasabb fokozaton előmelegítjük.
Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a fahéjjal és a sütőporral, majd a tejjel együtt közepes fokozaton belekeverjük a masszába.
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes fokozatra, majd zsiradékkal megkenjük. A tésztát evőkanál segítségével „2 evőkanálnyi adagokban” a sütőbe öntjük, aranybarnára sütjük. A gofrikat egyenként sütőrácson hagyjuk kihűlni vagy melegen a kompóttal tálaljuk.
Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását!
Tipp:
A fahéjas gofri és/vagy a mellé tálalt kompót egyéb karácsonyi fűszerekkel is gazdagítható - szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, gyömbér - a mennyiség és az ízharmónia figyelembevételével, az egyéni ízlésnek megfelelően.
Fahéjas gofri
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Sültalma kompóthoz:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük és kis darabokra vágjuk. A mandulát főzőedényben kicsit barnára megpirítjuk. Hozzáadjuk az almát, a cukrot, a mazsolát és az almalé felét, majd keverés közben kb. 5 perc alatt megpároljuk. A maradék almalevet összekeverjük a keményítővel, hozzáadjuk az almához, és kevergetés közben röviden felforraljuk.
A gofrisütőt először a legmagasabb fokozaton előmelegítjük.
Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a fahéjjal és a sütőporral, majd a tejjel együtt közepes fokozaton belekeverjük a masszába.
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes fokozatra, majd zsiradékkal megkenjük. A tésztát evőkanál segítségével „2 evőkanálnyi adagokban” a sütőbe öntjük, aranybarnára sütjük. A gofrikat egyenként sütőrácson hagyjuk kihűlni vagy melegen a kompóttal tálaljuk.
Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását!
Tipp:
A fahéjas gofri és/vagy a mellé tálalt kompót egyéb karácsonyi fűszerekkel is gazdagítható - szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, gyömbér - a mennyiség és az ízharmónia figyelembevételével, az egyéni ízlésnek megfelelően.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?