Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas gofri

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

kevés zsiradék

Sültalma kompóthoz:

500 g alma
50 g őrölt mandula
kb. 2 evőkanál cukor
30 g mazsola
200 ml almalé

Tésztához:

125 g lágy Rama margarin
100 g cukor
3 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2-3 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Kompót:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük és kis darabokra vágjuk. A mandulát főzőedényben kicsit barnára megpirítjuk. Hozzáadjuk az almát, a cukrot, a mazsolát és az almalé felét, majd keverés közben kb. 5 perc alatt megpároljuk. A maradék almalevet összekeverjük a keményítővel, hozzáadjuk az almához, és kevergetés közben röviden felforraljuk.

A gofrisütőt először a legmagasabb fokozaton előmelegítjük.

Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a fahéjjal és a sütőporral, majd a tejjel együtt közepes fokozaton belekeverjük a masszába.

A gofrisütőt visszaállítjuk közepes fokozatra, majd zsiradékkal megkenjük. A tésztát evőkanál segítségével „2 evőkanálnyi adagokban” a sütőbe öntjük, aranybarnára sütjük. A gofrikat egyenként sütőrácson hagyjuk kihűlni vagy melegen a kompóttal tálaljuk.

Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását!

Tipp:

Tetszés szerint süthetjük a gofrit brüsszeli gofrisütőben is.
A fahéjas gofri és/vagy a mellé tálalt kompót egyéb karácsonyi fűszerekkel is gazdagítható - szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, gyömbér - a mennyiség és az ízharmónia figyelembevételével, az egyéni ízlésnek megfelelően.
A Fahéjas gofri a klasszikus sütemény újragondolt, karácsonyra hangolt változata.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!