
Fahéjas gofri



Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Sültalma kompóthoz:
Tésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük és kis darabokra vágjuk. A mandulát főzőedényben kicsit barnára megpirítjuk. Hozzáadjuk az almát, a cukrot, a mazsolát és az almalé felét, majd keverés közben kb. 5 perc alatt megpároljuk. A maradék almalevet összekeverjük a keményítővel, hozzáadjuk az almához, és kevergetés közben röviden felforraljuk.
A gofrisütőt először a legmagasabb fokozaton előmelegítjük.
Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a fahéjjal és a sütőporral, majd a tejjel együtt közepes fokozaton belekeverjük a masszába.
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes fokozatra, majd zsiradékkal megkenjük. A tésztát evőkanál segítségével „2 evőkanálnyi adagokban” a sütőbe öntjük, aranybarnára sütjük. A gofrikat egyenként sütőrácson hagyjuk kihűlni vagy melegen a kompóttal tálaljuk.
Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását!
Tipp:
A fahéjas gofri és/vagy a mellé tálalt kompót egyéb karácsonyi fűszerekkel is gazdagítható - szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, gyömbér - a mennyiség és az ízharmónia figyelembevételével, az egyéni ízlésnek megfelelően.


Fahéjas gofri
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Sültalma kompóthoz:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük és kis darabokra vágjuk. A mandulát főzőedényben kicsit barnára megpirítjuk. Hozzáadjuk az almát, a cukrot, a mazsolát és az almalé felét, majd keverés közben kb. 5 perc alatt megpároljuk. A maradék almalevet összekeverjük a keményítővel, hozzáadjuk az almához, és kevergetés közben röviden felforraljuk.
A gofrisütőt először a legmagasabb fokozaton előmelegítjük.
Tészta:
A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a fahéjjal és a sütőporral, majd a tejjel együtt közepes fokozaton belekeverjük a masszába.
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes fokozatra, majd zsiradékkal megkenjük. A tésztát evőkanál segítségével „2 evőkanálnyi adagokban” a sütőbe öntjük, aranybarnára sütjük. A gofrikat egyenként sütőrácson hagyjuk kihűlni vagy melegen a kompóttal tálaljuk.
Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását!
Tipp:
A fahéjas gofri és/vagy a mellé tálalt kompót egyéb karácsonyi fűszerekkel is gazdagítható - szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, gyömbér - a mennyiség és az ízharmónia figyelembevételével, az egyéni ízlésnek megfelelően.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?