Fahéjas-narancsos fenyő
Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
30 g porcukor
2 teáskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
némi étolaj
Kenéshez:
1 darab felvert tojás (M-es)
Díszítéshez (tetszés szerint):
porcukor
díszítőcukor tetszés szerint
Elkészítés
Előkészítés:
A Fahéjas-narancsos fenyő hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kisimítjuk és a hosszanti oldal mentén kettévágjuk. A töltelék hozzávalóit evőkanállal összekeverjük, majd az egyik lapra kanalazzuk és egyenletesen elosztjuk. Némi étolajat egyenletesen a töltelékre csepegtetünk, majd ráhelyezzük a másik lapot. Kézzel az egészet kissé megnyomkodjuk. A tésztát fekvő nézetbe forgatjuk és kivágunk belőle egy karácsonyfa formát, majd egy éles késsel kb. 1,5 cm-ként bevagdossuk (1. ábra). A csíkokat mindkét oldalon kissé megtekerjük (2. ábra). A tésztát a sütőpapírral együk a tepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Fahéjas-narancsos fenyő süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint a kiszúrt, megsütött formákkal díszítjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Fahéjas-narancsos fenyő süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint a kiszúrt, megsütött formákkal díszítjük.
Tipp:
A Fahéjas-narancsos fenyő formát tetszés szerint kakaós, diós, mogyorós, mákos töltelékkel is megtölthetjük, ízlés és igény szerint.
Kedvencnek jelölöm
Fahéjas-narancsos fenyő
Hozzávalók
1 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
30 g porcukor
2 teáskanál őrölt fahéj
némi étolaj
Kenéshez:
1 darab felvert tojás (M-es)
Díszítéshez (tetszés szerint):
porcukor
díszítőcukor tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Fahéjas-narancsos fenyő hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kisimítjuk és a hosszanti oldal mentén kettévágjuk. A töltelék hozzávalóit evőkanállal összekeverjük, majd az egyik lapra kanalazzuk és egyenletesen elosztjuk. Némi étolajat egyenletesen a töltelékre csepegtetünk, majd ráhelyezzük a másik lapot. Kézzel az egészet kissé megnyomkodjuk. A tésztát fekvő nézetbe forgatjuk és kivágunk belőle egy karácsonyfa formát, majd egy éles késsel kb. 1,5 cm-ként bevagdossuk (1. ábra). A csíkokat mindkét oldalon kissé megtekerjük (2. ábra). A tésztát a sütőpapírral együk a tepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Fahéjas-narancsos fenyő süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint a kiszúrt, megsütött formákkal díszítjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Fahéjas-narancsos fenyő süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint a kiszúrt, megsütött formákkal díszítjük.
Tipp:
A Fahéjas-narancsos fenyő formát tetszés szerint kakaós, diós, mogyorós, mákos töltelékkel is megtölthetjük, ízlés és igény szerint.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?