Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas-narancsos fenyő

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 1 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

1 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

30 g porcukor
2 teáskanál őrölt fahéj
némi étolaj

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez (tetszés szerint):

porcukor
díszítőcukor tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A Fahéjas-narancsos fenyő hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kisimítjuk és a hosszanti oldal mentén kettévágjuk. A töltelék hozzávalóit evőkanállal összekeverjük, majd az egyik lapra kanalazzuk és egyenletesen elosztjuk. Némi étolajat egyenletesen a töltelékre csepegtetünk, majd ráhelyezzük a másik lapot. Kézzel az egészet kissé megnyomkodjuk. A tésztát fekvő nézetbe forgatjuk és kivágunk belőle egy karácsonyfa formát, majd egy éles késsel kb. 1,5 cm-ként bevagdossuk (1. ábra). A csíkokat mindkét oldalon kissé megtekerjük (2. ábra). A tésztát a sütőpapírral együk a tepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a Fahéjas-narancsos fenyő süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint a kiszúrt, megsütött formákkal díszítjük.

Tipp:

A Fahéjas-narancsos fenyő formát tetszés szerint kakaós, diós, mogyorós, mákos töltelékkel is megtölthetjük, ízlés és igény szerint.
Fahéjas-narancsos fenyő Fahéjas-narancsos fenyő Fahéjas-narancsos fenyő

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!