Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas-narancsos fenyő

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 1 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

1 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

30 g porcukor
2 teáskanál őrölt fahéj
némi étolaj

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez (tetszés szerint):

porcukor
díszítőcukor tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Fahéjas-narancsos fenyő hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kisimítjuk és a hosszanti oldal mentén kettévágjuk. A töltelék hozzávalóit evőkanállal összekeverjük, majd az egyik lapra kanalazzuk és egyenletesen elosztjuk. Némi étolajat egyenletesen a töltelékre csepegtetünk, majd ráhelyezzük a másik lapot. Kézzel az egészet kissé megnyomkodjuk. A tésztát fekvő nézetbe forgatjuk és kivágunk belőle egy karácsonyfa formát, majd egy éles késsel kb. 1,5 cm-ként bevagdossuk (1. ábra). A csíkokat mindkét oldalon kissé megtekerjük (2. ábra). A tésztát a sütőpapírral együk a tepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a Fahéjas-narancsos fenyő süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint a kiszúrt, megsütött formákkal díszítjük.

Tipp:

A Fahéjas-narancsos fenyő formát tetszés szerint kakaós, diós, mogyorós, mákos töltelékkel is megtölthetjük, ízlés és igény szerint.
Fahéjas-narancsos fenyő Fahéjas-narancsos fenyő Fahéjas-narancsos fenyő

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!