Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas-szegfűszeges meggyszörp

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab 1 l-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab 1 l-es üveg elkészítéséhez

4,5 l meggylé (kipréselt gyümölcsből)
2,5 kg cukor
kb. 7 darab fahéjrúd
kb. 7 teáskanál egész szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szörpös üvegeket és tetőket kifőzzük, vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A kimért gyümölcslevet és a cukrot egy nagy főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a befőtt- és szörptartósítót, valamint a fűszereket, majd folyamatos keverés mellett, közepes hőfokon addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad (ne forraljuk). Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. A kész szörpöt átszűrjük, az egész fűszereket eltávolíthatjuk vagy tetszés szerint eloszthatjuk a szörpös üvegekben. Az üvegeket azonnal peremig töltjük, és csavaros tetővel lezárjuk. Az üvegeket szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.

Tipp:

A meggylé kinyerése több módon is történhet. Az előkészített gyümölcs levét nyersen, gyümölcsdarálóban, gyümölcsprésben kipréselhetjük, vagy a gyümölcsöt víz hozzáadásával, egy edényben puhára főzhetjük. Utóbbi módszer esetén a főtt gyümölcspürét egy konyharuhával kibélelt szitába öntjük, és a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk.
Fahéjas-szegfűszeges meggyszörp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!