Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas-szegfűszeges meggyszörp

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab 1 l-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab 1 l-es üveg elkészítéséhez

4,5 l meggylé (kipréselt gyümölcsből)
2,5 kg cukor
kb. 7 darab fahéjrúd
kb. 7 teáskanál egész szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szörpös üvegeket és tetőket kifőzzük, vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A kimért gyümölcslevet és a cukrot egy nagy főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a befőtt- és szörptartósítót, valamint a fűszereket, majd folyamatos keverés mellett, közepes hőfokon addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad (ne forraljuk). Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. A kész szörpöt átszűrjük, az egész fűszereket eltávolíthatjuk vagy tetszés szerint eloszthatjuk a szörpös üvegekben. Az üvegeket azonnal peremig töltjük, és csavaros tetővel lezárjuk. Az üvegeket szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.

Tipp:

A meggylé kinyerése több módon is történhet. Az előkészített gyümölcs levét nyersen, gyümölcsdarálóban, gyümölcsprésben kipréselhetjük, vagy a gyümölcsöt víz hozzáadásával, egy edényben puhára főzhetjük. Utóbbi módszer esetén a főtt gyümölcspürét egy konyharuhával kibélelt szitába öntjük, és a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk.
Fahéjas-szegfűszeges meggyszörp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!