Fahéjas-szegfűszeges meggyszörp
Hozzávalók
4,5 l meggylé (kipréselt gyümölcsből)
2,5 kg cukor
1 tasak Dr. Oetker Befőtt- és Szörptartósító
kb. 7 darab fahéjrúd
kb. 7 teáskanál egész szegfűszeg
Elkészítés
Előkészítés:
A szörpös üvegeket és tetőket kifőzzük, vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A kimért gyümölcslevet és a cukrot egy nagy főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a befőtt- és szörptartósítót, valamint a fűszereket, majd folyamatos keverés mellett, közepes hőfokon addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad (ne forraljuk). Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. A kész szörpöt átszűrjük, az egész fűszereket eltávolíthatjuk vagy tetszés szerint eloszthatjuk a szörpös üvegekben. Az üvegeket azonnal peremig töltjük, és csavaros tetővel lezárjuk. Az üvegeket szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.
Tipp:
A meggylé kinyerése több módon is történhet. Az előkészített gyümölcs levét nyersen, gyümölcsdarálóban, gyümölcsprésben kipréselhetjük, vagy a gyümölcsöt víz hozzáadásával, egy edényben puhára főzhetjük. Utóbbi módszer esetén a főtt gyümölcspürét egy konyharuhával kibélelt szitába öntjük, és a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk.
Kedvencnek jelölöm
Fahéjas-szegfűszeges meggyszörp
Hozzávalók
kb. 7 darab 1 l-es üveg elkészítéséhez
4,5 l meggylé (kipréselt gyümölcsből)
2,5 kg cukor
kb. 7 darab fahéjrúd
kb. 7 teáskanál egész szegfűszeg
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A szörpös üvegeket és tetőket kifőzzük, vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
A kimért gyümölcslevet és a cukrot egy nagy főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a befőtt- és szörptartósítót, valamint a fűszereket, majd folyamatos keverés mellett, közepes hőfokon addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad (ne forraljuk). Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. A kész szörpöt átszűrjük, az egész fűszereket eltávolíthatjuk vagy tetszés szerint eloszthatjuk a szörpös üvegekben. Az üvegeket azonnal peremig töltjük, és csavaros tetővel lezárjuk. Az üvegeket szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.
Tipp:
A meggylé kinyerése több módon is történhet. Az előkészített gyümölcs levét nyersen, gyümölcsdarálóban, gyümölcsprésben kipréselhetjük, vagy a gyümölcsöt víz hozzáadásával, egy edényben puhára főzhetjük. Utóbbi módszer esetén a főtt gyümölcspürét egy konyharuhával kibélelt szitába öntjük, és a lecsöpögő gyümölcslevet felfogjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?