
Epres krémdesszert



Hozzávalók
Eperkrémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Tegyük a joghurtot, 2 tasak vanillincukrot, 2 tasak habfixálót és a mascarponét egy keverőtálba, és keverjük simára. A krémet osszuk ketté. Az egyik felébe 4 evőkanál eperöntetet teszünk, hogy a krém világos rózsaszínű legyen. A maradék eperöntetet a maradék krémhez keverjük, hogy intenzív rózsaszínű legyen.
Rétegezés:
Öntsük a világos rózsaszínű és a rózsaszínű krémet felváltva a poharakba. Utolsó rétegként tegyük rá a maradék eperöntetet. Az desszertet legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
A félretett eperrel díszítsük a tetejét, szórjuk meg néhány pisztáciával, és tálaljuk.
Tippek:
Díszítésként használjunk mentalevelet.


Epres krémdesszert
Hozzávalók
8 adag elkészítéséhez
Eperkrémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Tegyük a joghurtot, 2 tasak vanillincukrot, 2 tasak habfixálót és a mascarponét egy keverőtálba, és keverjük simára. A krémet osszuk ketté. Az egyik felébe 4 evőkanál eperöntetet teszünk, hogy a krém világos rózsaszínű legyen. A maradék eperöntetet a maradék krémhez keverjük, hogy intenzív rózsaszínű legyen.
Rétegezés:
Öntsük a világos rózsaszínű és a rózsaszínű krémet felváltva a poharakba. Utolsó rétegként tegyük rá a maradék eperöntetet. Az desszertet legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
A félretett eperrel díszítsük a tetejét, szórjuk meg néhány pisztáciával, és tálaljuk.
Tippek:
Díszítésként használjunk mentalevelet.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?