Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres krémdesszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

8 adag elkészítéséhez

Eperkrémhez:

500 g eper
50 g cukor
2 evőkanál citromlé
300 g joghurt
500 g mascarpone krémsajt

Díszítéshez:

1 evőkanál aprított pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A díszítéshez tegyünk félre 8 fél epret. A maradék epret pürésítsük a cukorral, 2 tasak vanillincukorral, 2 tasak habfixálóval és a citromlével. A díszítéshez tegyünk félre 8 evőkanál eperöntetet.

Elkészítés:

Krém:
Tegyük a joghurtot, 2 tasak vanillincukrot, 2 tasak habfixálót és a mascarponét egy keverőtálba, és keverjük simára. A krémet osszuk ketté. Az egyik felébe 4 evőkanál eperöntetet teszünk, hogy a krém világos rózsaszínű legyen. A maradék eperöntetet a maradék krémhez keverjük, hogy intenzív rózsaszínű legyen.

Rétegezés:
Öntsük a világos rózsaszínű és a rózsaszínű krémet felváltva a poharakba. Utolsó rétegként tegyük rá a maradék eperöntetet. Az desszertet legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.

A félretett eperrel díszítsük a tetejét, szórjuk meg néhány pisztáciával, és tálaljuk.

Tippek:

Az epret helyettesíthetjük málnával.
Díszítésként használjunk mentalevelet.
Epres krémdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!