Epres krémdesszert
Hozzávalók
Eperkrémhez:
500 g eper
50 g cukor
4 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 evőkanál citromlé
300 g joghurt
500 g mascarpone krémsajt
Díszítéshez:
1 evőkanál aprított pisztácia
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A díszítéshez tegyünk félre 8 fél epret. A maradék epret pürésítsük a cukorral, 2 tasak vanillincukorral, 2 tasak habfixálóval és a citromlével. A díszítéshez tegyünk félre 8 evőkanál eperöntetet.
Elkészítés:
Krém:
Tegyük a joghurtot, 2 tasak vanillincukrot, 2 tasak habfixálót és a mascarponét egy keverőtálba, és keverjük simára. A krémet osszuk ketté. Az egyik felébe 4 evőkanál eperöntetet teszünk, hogy a krém világos rózsaszínű legyen. A maradék eperöntetet a maradék krémhez keverjük, hogy intenzív rózsaszínű legyen.
Rétegezés:
Öntsük a világos rózsaszínű és a rózsaszínű krémet felváltva a poharakba. Utolsó rétegként tegyük rá a maradék eperöntetet. Az desszertet legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
A félretett eperrel díszítsük a tetejét, szórjuk meg néhány pisztáciával, és tálaljuk.
Tegyük a joghurtot, 2 tasak vanillincukrot, 2 tasak habfixálót és a mascarponét egy keverőtálba, és keverjük simára. A krémet osszuk ketté. Az egyik felébe 4 evőkanál eperöntetet teszünk, hogy a krém világos rózsaszínű legyen. A maradék eperöntetet a maradék krémhez keverjük, hogy intenzív rózsaszínű legyen.
Rétegezés:
Öntsük a világos rózsaszínű és a rózsaszínű krémet felváltva a poharakba. Utolsó rétegként tegyük rá a maradék eperöntetet. Az desszertet legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
A félretett eperrel díszítsük a tetejét, szórjuk meg néhány pisztáciával, és tálaljuk.
Tippek:
Az epret helyettesíthetjük málnával.
Díszítésként használjunk mentalevelet.
Díszítésként használjunk mentalevelet.
Kedvencnek jelölöm
Epres krémdesszert
Hozzávalók
8 adag elkészítéséhez
Eperkrémhez:
500 g eper
50 g cukor
4 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 evőkanál citromlé
300 g joghurt
500 g mascarpone krémsajt
Díszítéshez:
1 evőkanál aprított pisztácia
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A díszítéshez tegyünk félre 8 fél epret. A maradék epret pürésítsük a cukorral, 2 tasak vanillincukorral, 2 tasak habfixálóval és a citromlével. A díszítéshez tegyünk félre 8 evőkanál eperöntetet.
Elkészítés:
Krém:
Tegyük a joghurtot, 2 tasak vanillincukrot, 2 tasak habfixálót és a mascarponét egy keverőtálba, és keverjük simára. A krémet osszuk ketté. Az egyik felébe 4 evőkanál eperöntetet teszünk, hogy a krém világos rózsaszínű legyen. A maradék eperöntetet a maradék krémhez keverjük, hogy intenzív rózsaszínű legyen.
Rétegezés:
Öntsük a világos rózsaszínű és a rózsaszínű krémet felváltva a poharakba. Utolsó rétegként tegyük rá a maradék eperöntetet. Az desszertet legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
A félretett eperrel díszítsük a tetejét, szórjuk meg néhány pisztáciával, és tálaljuk.
Tegyük a joghurtot, 2 tasak vanillincukrot, 2 tasak habfixálót és a mascarponét egy keverőtálba, és keverjük simára. A krémet osszuk ketté. Az egyik felébe 4 evőkanál eperöntetet teszünk, hogy a krém világos rózsaszínű legyen. A maradék eperöntetet a maradék krémhez keverjük, hogy intenzív rózsaszínű legyen.
Rétegezés:
Öntsük a világos rózsaszínű és a rózsaszínű krémet felváltva a poharakba. Utolsó rétegként tegyük rá a maradék eperöntetet. Az desszertet legalább 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
A félretett eperrel díszítsük a tetejét, szórjuk meg néhány pisztáciával, és tálaljuk.
Tippek:
Az epret helyettesíthetjük málnával.
Díszítésként használjunk mentalevelet.
Díszítésként használjunk mentalevelet.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?