Fánk
Hozzávalók
Fánk
50 dkg liszt
50 g élesztő
1 csipet só
4 evőkanál kristálycukor
1 tojás
3 dl tej
1 evőkanál étolaj
porcukor
sárgabarack lekvár
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat forró olajban szép barnára sütjük. Tálaláskor megszórjuk porcukorral és sárgabarack lekvárt helyezünk a közepébe.
Tálalás
Tálaláskor megszórjuk porcukorral és sárgabarack lekvárt helyezünk a közepébe.
Tárolás
Műanyag fedeles edényben tárolandó, így nem szikkad meg.
Kedvencnek jelölöm
Fánk
Hozzávalók
Fánk
50 dkg liszt
50 g élesztő
1 csipet só
4 evőkanál kristálycukor
1 tojás
3 dl tej
1 evőkanál étolaj
porcukor
sárgabarack lekvár
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat forró olajban szép barnára sütjük. Tálaláskor megszórjuk porcukorral és sárgabarack lekvárt helyezünk a közepébe.
Tálalás
Tálaláskor megszórjuk porcukorral és sárgabarack lekvárt helyezünk a közepébe.
Tárolás
Műanyag fedeles edényben tárolandó, így nem szikkad meg.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?