Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Fánk

50 dkg liszt
50 g élesztő
1 csipet só
4 evőkanál kristálycukor
1 tojás
3 dl tej
1 evőkanál étolaj
porcukor
sárgabarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat forró olajban szép barnára sütjük. Tálaláskor megszórjuk porcukorral és sárgabarack lekvárt helyezünk a közepébe.

Tálalás

Tálaláskor megszórjuk porcukorral és sárgabarack lekvárt helyezünk a közepébe.

Tárolás

Műanyag fedeles edényben tárolandó, így nem szikkad meg.
Fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!