Pizzafánkok
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítés
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 5 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen kelni (kb. 45-50 perc), amíg láthatóan megnő a tészta mérete.
Paradicsomszósz:
A paradicsompürét keverjük össze a vízzel, az olajjal, a sóval, az oregánóval és a bazsalikommal.
Készítsük elő a zöldségeket (tisztítsuk meg, csepegtessük le), és vágjuk apró kockákra vagy karikákra.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Formázás:
Az élesztős tésztát enyhén szórjuk meg liszttel, és a munkafelületen még egyszer röviden gyúrjuk át, majd osszuk kb. 8 egyenlő darabra. 4 darabot egyenként sodorjuk kb. 25 cm rudakká, majd formázzunk tésztatekercseket/fánkokat belőle, a végeket kissé nyomjuk össze. A fánkokat helyezzük az előkészített tepsire és egy konyharuhával fedjük le, és hagyjuk kelni kb. 15 percig. A maradék tésztát tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenjük meg a pizzafánkokat a paradicsomszósszal, és szórjuk meg tetszés szerint a feltétekkel és a sajttal. A feltétet kissé nyomkodjuk le. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzafánkokat.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe sajt sütője tulajdonságait!
Közben a fánkok másik felét is ennek megfelelően formázzuk és hagyjuk megkelni, tegyük rá a feltétet és süssük meg.
A pizzafánkokat melegen fogyasszuk.
Tipp:
Pizzafánkok
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 5 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen kelni (kb. 45-50 perc), amíg láthatóan megnő a tészta mérete.
Paradicsomszósz:
A paradicsompürét keverjük össze a vízzel, az olajjal, a sóval, az oregánóval és a bazsalikommal.
Készítsük elő a zöldségeket (tisztítsuk meg, csepegtessük le), és vágjuk apró kockákra vagy karikákra.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Formázás:
Az élesztős tésztát enyhén szórjuk meg liszttel, és a munkafelületen még egyszer röviden gyúrjuk át, majd osszuk kb. 8 egyenlő darabra. 4 darabot egyenként sodorjuk kb. 25 cm rudakká, majd formázzunk tésztatekercseket/fánkokat belőle, a végeket kissé nyomjuk össze. A fánkokat helyezzük az előkészített tepsire és egy konyharuhával fedjük le, és hagyjuk kelni kb. 15 percig. A maradék tésztát tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Kenjük meg a pizzafánkokat a paradicsomszósszal, és szórjuk meg tetszés szerint a feltétekkel és a sajttal. A feltétet kissé nyomkodjuk le. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzafánkokat.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe sajt sütője tulajdonságait!
Közben a fánkok másik felét is ennek megfelelően formázzuk és hagyjuk megkelni, tegyük rá a feltétet és süssük meg.
A pizzafánkokat melegen fogyasszuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?