Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzafánkok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 teáskanál étolaj, pl. olívaolaj
200 ml langyos víz

Szószhoz:

100 g paradicsompüré
3 evőkanál víz
1 teáskanál étolaj, pl. olívaolaj
1 teáskanál só
1 kávéskanál oregánó
1 kávéskanál bazsalikom

Feltéthez:

200 - 250 g vegyes zöldségek, pl. paprika, olajbogyó, csemegekukorica (konzerv)
100 g reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet az élesztővel egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 5 percig, amíg sima tésztát nem kapunk. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával, és hagyjuk meleg helyen kelni (kb. 45-50 perc), amíg láthatóan megnő a tészta mérete.

Paradicsomszósz:
A paradicsompürét keverjük össze a vízzel, az olajjal, a sóval, az oregánóval és a bazsalikommal.
Készítsük elő a zöldségeket (tisztítsuk meg, csepegtessük le), és vágjuk apró kockákra vagy karikákra.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Formázás:
Az élesztős tésztát enyhén szórjuk meg liszttel, és a munkafelületen még egyszer röviden gyúrjuk át, majd osszuk kb. 8 egyenlő darabra. 4 darabot egyenként sodorjuk kb. 25 cm rudakká, majd formázzunk tésztatekercseket/fánkokat belőle, a végeket kissé nyomjuk össze. A fánkokat helyezzük az előkészített tepsire és egy konyharuhával fedjük le, és hagyjuk kelni kb. 15 percig. A maradék tésztát tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Kenjük meg a pizzafánkokat a paradicsomszósszal, és szórjuk meg tetszés szerint a feltétekkel és a sajttal. A feltétet kissé nyomkodjuk le. A tepsit tegyük a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzafánkokat.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe sajt sütője tulajdonságait!

Közben a fánkok másik felét is ennek megfelelően formázzuk és hagyjuk megkelni, tegyük rá a feltétet és süssük meg.
A pizzafánkokat melegen fogyasszuk.

Tipp:

A pizzafánkokat lefagyaszthatjuk. Kiolvasztás után a megadott hőmérsékleten a sütőben rövid ideig újra megsütjük.
Pizzafánkok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!