Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás-csokoládés macaron

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőlemezhez:

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

100 g őrölt mandula
200 g porcukor
10 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (kb. 1 evőkanál)
90 g tojásfehérje (kb. 3 M-es méretű tojásból)
1 evőkanál cukor
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g lágy vaj
50 g kenhető (nem darabos) málnalekvár
100 g porcukor

Szóráshoz:

porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A mandulát, a porcukrot és a kakaót késes aprítóban nagyon finomra őröljük. Végezetül még egy finom szövésű szitán is átszitáljuk. A sütőlemezt bekenjük zsiradékkal és sütőpapírt helyezünk rá.

Elkészítés:

Tészta:

A tojásfehérjéket zsírmentes keverőtálban lemérjük. Konyhai robotgéppel (habverővel), a legmagasabb fokozaton felverjük. Amint a tojásfehérje hab állagú lesz, beleszitáljuk a cukrot és a sót, és az egészet 5 perc alatt nagyon keményre verjük. A mandulás, porcukros, kakaós keveréket két részletben, a legalacsonyabb fokozaton, hozzáforgatjuk. A masszát sűrű, fényes állagúra keverjük. Sima csöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és a sütőpapírra halmokat (2,5 cm Ø) nyomunk belőle. 30 percet pihentetjük. A sütőt előmelegítjük, majd sütőlemezt a sütő középső részébe toljuk.

Alsó-felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc

A süteményt a sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:

A vajat a lekvárral, a porcukorral és a vanillincukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), a legmagasabb fokozaton krémes állagúra keverjük. Ezután pár csepp ételszínezéket keverünk bele, és a krémet sima csöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. A kész sütemények felére (a lapos oldalukra) rányomjuk a krémet. A maradék macaron kalapokat a krémes részre tapasztjuk. A macaronokat hideg helyre tesszük a krém megszilárdulásáig.

Szórás:

A macaronokat megszórjuk porcukorral.

Tipp:

A macaronok frissen és jól behűtve a legfinomabbak, maximum 1 hétig állnak el.
Málnás-csokoládés macaron

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!