Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás-csokoládés macaron

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőlemezhez:

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

100 g őrölt mandula
200 g porcukor
10 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (kb. 1 evőkanál)
90 g tojásfehérje (kb. 3 M-es méretű tojásból)
1 evőkanál cukor
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g lágy vaj
50 g kenhető (nem darabos) málnalekvár
100 g porcukor

Szóráshoz:

porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A mandulát, a porcukrot és a kakaót késes aprítóban nagyon finomra őröljük. Végezetül még egy finom szövésű szitán is átszitáljuk. A sütőlemezt bekenjük zsiradékkal és sütőpapírt helyezünk rá.

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjéket zsírmentes keverőtálban lemérjük. Konyhai robotgéppel (habverővel), a legmagasabb fokozaton felverjük. Amint a tojásfehérje hab állagú lesz, beleszitáljuk a cukrot és a sót, és az egészet 5 perc alatt nagyon keményre verjük. A mandulás, porcukros, kakaós keveréket két részletben, a legalacsonyabb fokozaton, hozzáforgatjuk. A masszát sűrű, fényes állagúra keverjük. Sima csöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és a sütőpapírra halmokat (2,5 cm Ø) nyomunk belőle. 30 percet pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

A sütőlemezt a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A vajat a lekvárral, a porcukorral és a vanillincukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), a legmagasabb fokozaton krémes állagúra keverjük és sima csöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. A kész sütemények felére (a lapos oldalukra) rányomjuk a krémet. A maradék macaron kalapokat a krémes részre tapasztjuk. A macaronokat hideg helyre tesszük a krém megszilárdulásáig.

Szórás:
A macaronokat megszórjuk porcukorral.

Tipp:

A macaronok frissen és jól behűtve a legfinomabbak, maximum 1 hétig állnak el.
Málnás-csokoládés macaron

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!