 
                Fehér kenyér
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                    Hozzávalók
Fehér kenyér
                                        1,04 kg BL 80 liszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        41 g élesztő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        15 g só (1 tk.)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        590 g víz (6 dl)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 ek. olaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tk. cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1-2 dkg mag
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés
                                    Kevés langyos cukros vízben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, mélyedést készítünk bele.  Ebbe tesszük a megkelt élesztőt, a többi hozzávalót, és alaposan bedagasztjuk.
Letakarva langyos helyen 2 órát kelesztjük. Óvatosan átgyúrjuk, formázzuk. Vízzel megspricceljük, 45 percig letakarva kelesztjük.
Forró sütőben 45-55 percig sütjük. Újra lespricceljük, kihűtjük.
                            Letakarva langyos helyen 2 órát kelesztjük. Óvatosan átgyúrjuk, formázzuk. Vízzel megspricceljük, 45 percig letakarva kelesztjük.
Forró sütőben 45-55 percig sütjük. Újra lespricceljük, kihűtjük.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Fehér kenyér
Hozzávalók
Fehér kenyér
                                        1,04 kg BL 80 liszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        41 g élesztő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        15 g só (1 tk.)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        590 g víz (6 dl)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 ek. olaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tk. cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1-2 dkg mag
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
                                    Kevés langyos cukros vízben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, mélyedést készítünk bele.  Ebbe tesszük a megkelt élesztőt, a többi hozzávalót, és alaposan bedagasztjuk.
Letakarva langyos helyen 2 órát kelesztjük. Óvatosan átgyúrjuk, formázzuk. Vízzel megspricceljük, 45 percig letakarva kelesztjük.
Forró sütőben 45-55 percig sütjük. Újra lespricceljük, kihűtjük.
                            Letakarva langyos helyen 2 órát kelesztjük. Óvatosan átgyúrjuk, formázzuk. Vízzel megspricceljük, 45 percig letakarva kelesztjük.
Forró sütőben 45-55 percig sütjük. Újra lespricceljük, kihűtjük.
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Kelt tészták
                                    Kelt tészták
                                 Sós tészták
                                    Sós tészták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?