
Zöldséges muffin



Hozzávalók
Muffinformához (12 darabos):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
100 g sárgarépa (friss vagy mirelit, előkészítve mérjük le)
100 g zöldborsó (friss vagy mirelit, előkészítve mérjük le)
150 g csemegekukorica (konzerv vagy friss, megfőzve, lecsepegtetve mérjük le)
300 g búzaliszt
¾ tasak Dr. Oetker Sütőpor
180 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
150 ml tej
2 gerezd fokhagyma
1,5 kávéskanál só
¼ kávéskanál frissen őrölt fekete bors
100 g sajt (pl. füstölt, trappista, edami)
Elkészítés
Előkészítés:
A megpucolt, kis kockákra vágott sárgarépát és a zöldborsót külön-külön, enyhén sós vízben megpároljuk, majd leszűrjük, a csemegekukoricát lecsepegtetjük. A fokhagymát megpucoljuk, és lereszeljük vagy fokhagymanyomón áttörjük, a sajtot lereszeljük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük kevés zsiradékkal és beszórjuk liszttel, majd a felesleget kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a lágy vajat vagy margarint, a tojásokat, a tejet, a fokhagymát, a maradék kb. 1 kávéskanál sót és a frissen őrölt borsot, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a sárgarépát, a borsót és a csemegekukoricát is. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, a muffinok tetejére reszelt sajtot szórunk, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a lágy vajat vagy margarint, a tojásokat, a tejet, a fokhagymát, a maradék kb. 1 kávéskanál sót és a frissen őrölt borsot, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a sárgarépát, a borsót és a csemegekukoricát is. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, a muffinok tetejére reszelt sajtot szórunk, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Apróra vágott, párolt cukkinit vagy karalábét is tehetünk a muffinokba.

Kedvencnek jelölöm

Zöldséges muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 darabos):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
100 g sárgarépa (friss vagy mirelit, előkészítve mérjük le)
100 g zöldborsó (friss vagy mirelit, előkészítve mérjük le)
150 g csemegekukorica (konzerv vagy friss, megfőzve, lecsepegtetve mérjük le)
300 g búzaliszt
¾ tasak Dr. Oetker Sütőpor
180 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
150 ml tej
2 gerezd fokhagyma
1,5 kávéskanál só
¼ kávéskanál frissen őrölt fekete bors
100 g sajt (pl. füstölt, trappista, edami)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A megpucolt, kis kockákra vágott sárgarépát és a zöldborsót külön-külön, enyhén sós vízben megpároljuk, majd leszűrjük, a csemegekukoricát lecsepegtetjük. A fokhagymát megpucoljuk, és lereszeljük vagy fokhagymanyomón áttörjük, a sajtot lereszeljük. A muffinforma mélyedéseit kikenjük kevés zsiradékkal és beszórjuk liszttel, majd a felesleget kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a lágy vajat vagy margarint, a tojásokat, a tejet, a fokhagymát, a maradék kb. 1 kávéskanál sót és a frissen őrölt borsot, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a sárgarépát, a borsót és a csemegekukoricát is. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, a muffinok tetejére reszelt sajtot szórunk, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a lágy vajat vagy margarint, a tojásokat, a tejet, a fokhagymát, a maradék kb. 1 kávéskanál sót és a frissen őrölt borsot, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a sárgarépát, a borsót és a csemegekukoricát is. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, a muffinok tetejére reszelt sajtot szórunk, majd a formát a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Apróra vágott, párolt cukkinit vagy karalábét is tehetünk a muffinokba.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?