Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feketeerdő kehely

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

3 tojás
3 ek liszt
3 ek cukor

Krémhez:

4 dl habtejszín
2 tábla étcsokoládé
4 ek cukor
1 ü meggybefőtt
0.5 l tejszín (vagy növényi habalap pl.hulala)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük.
A meggyet lecsepegtetjük, levét egy edénybe felfogjuk.
A főzős krémet ajánlott előző nap elkészíteni, majd hűtőben tárolni.

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kakaós piskótát sütünk.
A krémhez a tejszínt egy lábasba feltesszük főni, beledaraboljuk a csokit, hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport és addig főzzük, míg a csoki el nem olvad.
Ha kihűlt habosra keverjük.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, a tejszínt kemény habbá verjük.
A kelyhekbe piskóta kockákat teszünk, majd befőttlével megöntözzük, és pár szem meggyet is teszünk rá. Erre tegyük a csokis habot, majd a tejszínhabot. Addig rétegezzük, míg a kelyhek megtelnek.

Tálalás

6-8 kehely,mely változhat a kehely űrtartalmától.

Tárolás

Hűtve tároljuk.
Feketeerdő kehely

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!