
Feketeerdő kehely


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés
A meggyet lecsepegtetjük, levét egy edénybe felfogjuk.
A főzős krémet ajánlott előző nap elkészíteni, majd hűtőben tárolni.
Elkészítés
A krémhez a tejszínt egy lábasba feltesszük főni, beledaraboljuk a csokit, hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport és addig főzzük, míg a csoki el nem olvad.
Ha kihűlt habosra keverjük.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, a tejszínt kemény habbá verjük.
A kelyhekbe piskóta kockákat teszünk, majd befőttlével megöntözzük, és pár szem meggyet is teszünk rá. Erre tegyük a csokis habot, majd a tejszínhabot. Addig rétegezzük, míg a kelyhek megtelnek.
Tálalás
Tárolás


Feketeerdő kehely
Hozzávalók
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A meggyet lecsepegtetjük, levét egy edénybe felfogjuk.
A főzős krémet ajánlott előző nap elkészíteni, majd hűtőben tárolni.
Elkészítés
A krémhez a tejszínt egy lábasba feltesszük főni, beledaraboljuk a csokit, hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport és addig főzzük, míg a csoki el nem olvad.
Ha kihűlt habosra keverjük.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, a tejszínt kemény habbá verjük.
A kelyhekbe piskóta kockákat teszünk, majd befőttlével megöntözzük, és pár szem meggyet is teszünk rá. Erre tegyük a csokis habot, majd a tejszínhabot. Addig rétegezzük, míg a kelyhek megtelnek.
Tálalás
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?