Feta sajtos-cukkini lepénykék
Hozzávalók
Feta sajtos-cukkini lepénykék
1 -2 zsenge cukkini (500 g)
2 tojás
10 dkg liszt
125 ml joghurt
100 g feta sajt
1/2 tasak Dr. Oetker sütőpor
1 kissebb hagyma
1-2 cikk fokhagyma
1 ek. finomra vágott petrezselyem
1 ek. finomra vágott bazsalikom
bors
Elkészítés
Előkészítés
Egy sütőpapírral bélelt tepsit vékonyan átkenjük olajjal.
A cukkinit (héjastól is lehet) a nagylyukú reszelőn egy tálba lereszeljük. Egy másik tálba a feta sajtot is lereszeljük.
1 ek. olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
A cukkinit (héjastól is lehet) a nagylyukú reszelőn egy tálba lereszeljük. Egy másik tálba a feta sajtot is lereszeljük.
1 ek. olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
Elkészítés
A tojásokat felverjük, a joghurttal tovább verjük, hozzáadjuk a sajtot, hagymát, a sütőporos lisztet és a fűszereket. Végül a levétől kicsavart cukkinit is könnyedén hozzákeverjük.
Egy evőkanállal a tepsibe kupacokat teszünk kétujjnyi távolságra egymástól. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük, egy lapátka segítségével megfordítjuk, és 7-8 percet visszatesszük a lerbe(sütőbe), hogy a másik oldala is szépen megpiruljon.
Egy evőkanállal a tepsibe kupacokat teszünk kétujjnyi távolságra egymástól. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük, egy lapátka segítségével megfordítjuk, és 7-8 percet visszatesszük a lerbe(sütőbe), hogy a másik oldala is szépen megpiruljon.
Tálalás
Joghurtos fokhagymamártással, vagy ketchuppal tálaljuk.
Melegen, hidegen nagyon finom.
Melegen, hidegen nagyon finom.
Kedvencnek jelölöm
Feta sajtos-cukkini lepénykék
Hozzávalók
Feta sajtos-cukkini lepénykék
1 -2 zsenge cukkini (500 g)
2 tojás
10 dkg liszt
125 ml joghurt
100 g feta sajt
1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 kissebb hagyma
1-2 cikk fokhagyma
1 ek. finomra vágott petrezselyem
1 ek. finomra vágott bazsalikom
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Egy sütőpapírral bélelt tepsit vékonyan átkenjük olajjal.
A cukkinit (héjastól is lehet) a nagylyukú reszelőn egy tálba lereszeljük. Egy másik tálba a feta sajtot is lereszeljük.
1 ek. olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
A cukkinit (héjastól is lehet) a nagylyukú reszelőn egy tálba lereszeljük. Egy másik tálba a feta sajtot is lereszeljük.
1 ek. olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
Elkészítés
A tojásokat felverjük, a joghurttal tovább verjük, hozzáadjuk a sajtot, hagymát, a sütőporos lisztet és a fűszereket. Végül a levétől kicsavart cukkinit is könnyedén hozzákeverjük.
Egy evőkanállal a tepsibe kupacokat teszünk kétujjnyi távolságra egymástól. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük, egy lapátka segítségével megfordítjuk, és 7-8 percet visszatesszük a lerbe(sütőbe), hogy a másik oldala is szépen megpiruljon.
Egy evőkanállal a tepsibe kupacokat teszünk kétujjnyi távolságra egymástól. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük, egy lapátka segítségével megfordítjuk, és 7-8 percet visszatesszük a lerbe(sütőbe), hogy a másik oldala is szépen megpiruljon.
Tálalás
Joghurtos fokhagymamártással, vagy ketchuppal tálaljuk.
Melegen, hidegen nagyon finom.
Melegen, hidegen nagyon finom.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?