Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feta sajtos-cukkini lepénykék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Feta sajtos-cukkini lepénykék

1 -2 zsenge cukkini (500 g)
2 tojás
10 dkg liszt
125 ml joghurt
100 g feta sajt
1 kissebb hagyma
1-2 cikk fokhagyma
1 ek. finomra vágott petrezselyem
1 ek. finomra vágott bazsalikom
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy sütőpapírral bélelt tepsit vékonyan átkenjük olajjal.
A cukkinit (héjastól is lehet) a nagylyukú reszelőn egy tálba lereszeljük. Egy másik tálba a feta sajtot is lereszeljük.
1 ek. olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát.

Elkészítés

A tojásokat felverjük, a joghurttal tovább verjük, hozzáadjuk a sajtot, hagymát, a sütőporos lisztet és a fűszereket. Végül a levétől kicsavart cukkinit is könnyedén hozzákeverjük.
Egy evőkanállal a tepsibe kupacokat teszünk kétujjnyi távolságra egymástól. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük, egy lapátka segítségével megfordítjuk, és 7-8 percet visszatesszük a lerbe(sütőbe), hogy a másik oldala is szépen megpiruljon.

Tálalás

Joghurtos fokhagymamártással, vagy ketchuppal tálaljuk.
Melegen, hidegen nagyon finom.
Feta sajtos-cukkini lepénykék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!