Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Finom rácsos túrós

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Finom rácsos túrós

40 dkg vajastészta
25 dkg tehéntúró
1 db tojássárgája
pici só
2 ek. nádcukor
3 dkg lapkamandula

Kenéshez:

1 tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy nagy fánkszaggató, és egy sütőpapírral bélelt tepsi. Ha van egy rácsozó roló.

Elkészítés

A vajastésztát 3 mm vastagra nyújtom, és kiszaggatok 12 db kört belőle. A maradékból akkora tésztát nyújtok, hogy rácsozóval kikerüljön belőle a tészták fedésére. Éppen elég lett. A túrót a cukorral, tojássárgával, ízesítőkkel jól kikeverem, és elosztom a korongokon egyformán, majd villával ellapítom őket. A tészta széleit előtte még kenjük meg ecsettel vékonyan tojássárgájával, hogy a tészta tapadjon. A rácsokat elvagdalom, és ráhelyezem a tésztákra. Megkenem egyenként őket, és mandulával, és nádcukorral megszórom. 200 fokon előmelegített sütőben, 190 fokon, légkeverékesben, 15 perc alatt szép világossárgára sütöm.

Tálalás

12 db.
Finom rácsos túrós Finom rácsos túrós Finom rácsos túrós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!