Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Finom rácsos túrós

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Finom rácsos túrós

40 dkg vajastészta
25 dkg tehéntúró
1 db tojássárgája
pici só
2 ek. nádcukor
3 dkg lapkamandula

Kenéshez:

1 tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy nagy fánkszaggató, és egy sütőpapírral bélelt tepsi. Ha van egy rácsozó roló.

Elkészítés

A vajastésztát 3 mm vastagra nyújtom, és kiszaggatok 12 db kört belőle. A maradékból akkora tésztát nyújtok, hogy rácsozóval kikerüljön belőle a tészták fedésére. Éppen elég lett. A túrót a cukorral, tojássárgával, ízesítőkkel jól kikeverem, és elosztom a korongokon egyformán, majd villával ellapítom őket. A tészta széleit előtte még kenjük meg ecsettel vékonyan tojássárgájával, hogy a tészta tapadjon. A rácsokat elvagdalom, és ráhelyezem a tésztákra. Megkenem egyenként őket, és mandulával, és nádcukorral megszórom. 200 fokon előmelegített sütőben, 190 fokon, légkeverékesben, 15 perc alatt szép világossárgára sütöm.

Tálalás

12 db.
Finom rácsos túrós Finom rácsos túrós Finom rácsos túrós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!