Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Flódni pohárdesszert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag Flódni pohárdesszert elkészítéséhez

Tésztához:

Mákos réteghez:

50 g őrölt mák
100 ml tej
1-2 teáskanál méz

Almás réteghez:

2 darab nagy alma (kb. 250 g)

Diós réteghez:

80 g finomra őrölt dióbél

Töltelékhez:

500 ml hideg tej

Díszítéshez:

1 darab felvert tojás (M-es) a kenéshez
2 evőkanál kristálycukor
30 g durvára vágott dióbél
Ezekben a gyűjteményekben található:

A Flódni pohárdesszert elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A Flódni pohárdesszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten pihentetjük 10-15 percet. A tejet felforraljuk, belekeverjük a reszelt narancshéjat, és ízlés szerint mézzel édesítjük. Forrás után hozzáadjuk az őrölt mákot, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg teljesen fel nem szívja a tejet, majd hűlni hagyjuk. Az őrölt dióbelet citromhéjjal elkeverjük. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd az almahúst nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve, éppen egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk és hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírt tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük. A tésztából kiszaggatunk 12 korongot (átmérőjük legyen valamennyivel kisebb, mint a desszertes poharak szája), a maradék tésztából karácsonyi formákat, pl. csillagokat szaggatunk ki. A kiszaggatott formákat a felvert tojással megkenjük. A kristálycukrot és a durvára vágott diót összekeverjük, majd a korongokat megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a formákat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Töltelék:
A kimért hideg tejet egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd a krémpudingport – a csomagoláson leírtak szerint – kézi habverővel kb. 3 percig keverjük. Kettéosztjuk, egyik feléhez hozzákeverjük a mákot, a másikhoz pedig a diót. A desszertes poharak aljába 1-1 tésztakorongot helyezünk. Erre kanalazzuk ízlés szerint felváltva a mákos, a diós és az almás tölteléket további 2-2 tésztakoronggal.

Díszítés:
A Flódni pohárdesszert tetejét leveles tészta csillagokkal és kevés dióbéllel díszítjük.

Tipp:

Ha marad még leveles tészta kekszünk, tálaljuk ropogósként a Flódni pohárdesszert mellé.
Flódni pohárdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-12-14
1 Kedvelés

Készíts kreatív karácsonyi sütiket! 2. rész

Cikkünk korábbi részében megmutattuk, hogyan készíthetsz könnyedén kis habcsók fákat vagy sütés nélküli rénszarvas sajttortát. Most pedig egy különleges sütinyalóka és vegán keksz ötletet mutatunk! Kápráztasd el vele a családot és a barátaidat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-14
2 Kedvelés

Bejgli, stollen, guba – így lesznek tökéletesek a karácsonyi sütik

Nincs karácsony sütemény(ek) nélkül, legtöbben ilyenkor az otthoni sütés mellett teszik le a voksukat. Nem csoda, a kinti hideg idő ellensúlyozására jó érzés bekapcsolni a sütőt, a lakásban szálló csodás illatok pedig igazán ünnepivé teszik a készülődést.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-10
1 Kedvelés

Adventi sütemények kelt tésztából

Ahogy elérkezik advent első vasárnapja, már kapjuk is elő a klasszikus ünnepi fűszereket: a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a kardamomot, a szerecsendióvirágot vagy a kedvenc mézessütemény-fűszerkeverékünket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!