Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Flódni pohárdesszert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

Mákos réteghez:

50 g őrölt mák
100 ml tej
1-2 teáskanál méz

Almás réteghez:

2 darab nagy alma (kb. 250 g)

Diós réteghez:

80 g finomra őrölt dióbél

Töltelékhez:

500 ml hideg tej

Díszítéshez:

1 darab felvert tojás (M-es) a kenéshez
2 evőkanál kristálycukor
30 g durvára vágott dióbél

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten pihentetjük 10-15 percet. A tejet felforraljuk, belekeverjük a reszelt citromhéjat, és ízlés szerint mézzel édesítjük. Forrás után hozzáadjuk az őrölt mákot, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg teljesen fel nem szívja a tejet, majd hűlni hagyjuk. Az őrölt dióbelet citromhéjjal elkeverjük. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd az almahúst nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve, éppen egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk és hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírt tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük. A tésztából kiszaggatunk 12 korongot (átmérőjük legyen valamennyivel kisebb, mint a desszertes poharak szája), a maradék tésztából karácsonyi formákat, pl. csillagokat szaggatunk ki. A kiszaggatott formákat a felvert tojással megkenjük. A kristálycukrot és a durvára vágott diót összekeverjük, majd a korongokat megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a formákat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Töltelék:
A kimért hideg tejet egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd a krémpudingport – a csomagoláson leírtak szerint – kézi habverővel kb. 3 percig keverjük. Kettéosztjuk, egyik feléhez hozzákeverjük a mákot, a másikhoz pedig a diót. A desszertes poharak aljába 1-1 tésztakorongot helyezünk. Erre kanalazzuk ízlés szerint felváltva a mákos, a diós és az almás tölteléket további 2-2 tésztakoronggal.

Díszítés:
A desszertek tetejét leveles tészta csillagokkal és kevés dióbéllel díszítjük.

Tipp:

Ha marad még leveles tészta kekszünk, tálaljuk ropogósként a pohárdesszertek mellé.
Flódni pohárdesszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!