Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi madártej

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Madártejhez:

4 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
120 g porcukor
800 ml mandulaital
4 darab tojássárgája (M-es)
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Madártej:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton elkezdjük felverni. Amikor már keményedik a hab, hozzáadunk a porcukorból kb. 2 evőkanállal, majd kemény habbá verjük. 750 ml mandulaitalt egy nagy lábasba öntünk, a mézes sütemény fűszerkeveréket elkeverjük benne, és addig melegítjük, míg gyöngyözni nem kezd. Két kanál segítségével tetszőleges méretű tojáshab galuskákat szaggatunk bele, lefedjük, fedő alatt kb. 2-3 percet főzzük, majd óvatosan megfordítjuk a galuskákat, és fedő nélkül további kb. 2 percet főzzük. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.

A tojássárgájákat a többi cukorral és a vaníliás cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A lábasból egy kevés meleg mandulaitallal kikeverjük, majd az egészet a lábasba csorgatjuk a többi folyadékhoz. A maradék hideg mandulaitalban simára keverjük a keményítőt, és ezt is a lábasba öntjük. Mérsékelt lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. A habgaluskákat a madártej tetejére helyezzük, és tálalásig behűtjük. Dekor gyönggyel díszítve tálaljuk.

Tippek:

A karácsonyi madártej hagyományos tehéntejjel vagy laktózmentes tejjel is elkészíthető.
A habgaluskákhoz adhatunk 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukrot is.
Karácsonyi madártej

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
78 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!