Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Boros ribizli-eper szósz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 darab 720 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

2 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez

700 g földieper (előkészítve mérjük le)
350 g ribizli (előkészítve mérjük le)
150 ml fehérbor
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és 700 g-ot kimérünk belőle. A ribizlit megtisztítjuk, megmossuk, és 350 g-ot kimérünk belőle.

Elkészítés:

A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a bort, a dzsemfixet, cukrot és jó elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Amennyiben, ha piros ribizli helyett fekete ribizlit használunk, az különösen szép színt kölcsönöz a gyümölcsmártásnak.
A Boros ribizli-eper szósz nemcsak édes piskotajellegű sütemények, de akár húsételek mellé is kínálható szósz.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!