Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fokhagymás bucik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 32 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 32 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Élesztős tésztához:

2 gerezd fokhagyma
50 ml olívaolaj (4 evőkanál)
500 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
275 ml langyos víz

Kenéshez és szóráshoz:

némi víz
50 g reszelt Emmentáli sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, vágjuk finomra vagy nyomjuk át fokhagymanyomón, és keverjük össze az olívaolajjal. Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).

Egy tepsit (kb. 35x40 cm) béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)

Formázás:
Gyúrjuk át a tésztát röviden egy enyhén lisztezett munkafelületen. Ezután formázzuk egy rúdba és osszuk kb. 32 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk golyóvá. A golyók felét kenjük meg vízzel, és azonnal hemperegtessük meg a reszelt emmentáli sajtban.

Állítsuk össze a tésztagolyókat felváltva kör alakban, ügyelve arra, hogy az egyes tésztagolyók között kb. ½ cm hely maradjon, mivel a tészta még emelkedni fog. A sajt nélküli golyókat egy kevés vízzel kenjük meg. Hagyjuk a tésztát még kb. 15-20 percig kelni, majd tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.

Sütési idő: kb. 32-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.

A sütőpapír segítségével húzzuk ki a tésztát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A fokhagymás buci jól fagyasztható.
A tésztagolyókat vízzel megkenjük, és szezám- vagy napraforgómagba is forgathatjuk.
Fokhagymás bucik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!