
Fokhagymás bucik



Hozzávalók
Tepsihez:
Élesztős tésztához:
Kenéshez és szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, vágjuk finomra vagy nyomjuk át fokhagymanyomón, és keverjük össze az olívaolajjal. Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Egy tepsit (kb. 35x40 cm) béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)
Formázás:
Gyúrjuk át a tésztát röviden egy enyhén lisztezett munkafelületen. Ezután formázzuk egy rúdba és osszuk kb. 32 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk golyóvá. A golyók felét kenjük meg vízzel, és azonnal hemperegtessük meg a reszelt emmentáli sajtban.
Állítsuk össze a tésztagolyókat felváltva kör alakban, ügyelve arra, hogy az egyes tésztagolyók között kb. ½ cm hely maradjon, mivel a tészta még emelkedni fog. A sajt nélküli golyókat egy kevés vízzel kenjük meg. Hagyjuk a tésztát még kb. 15-20 percig kelni, majd tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 32-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A sütőpapír segítségével húzzuk ki a tésztát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A tésztagolyókat vízzel megkenjük, és szezám- vagy napraforgómagba is forgathatjuk.


Fokhagymás bucik
Hozzávalók
kb. 32 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Élesztős tésztához:
Kenéshez és szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, vágjuk finomra vagy nyomjuk át fokhagymanyomón, és keverjük össze az olívaolajjal. Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Egy tepsit (kb. 35x40 cm) béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)
Formázás:
Gyúrjuk át a tésztát röviden egy enyhén lisztezett munkafelületen. Ezután formázzuk egy rúdba és osszuk kb. 32 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk golyóvá. A golyók felét kenjük meg vízzel, és azonnal hemperegtessük meg a reszelt emmentáli sajtban.
Állítsuk össze a tésztagolyókat felváltva kör alakban, ügyelve arra, hogy az egyes tésztagolyók között kb. ½ cm hely maradjon, mivel a tészta még emelkedni fog. A sajt nélküli golyókat egy kevés vízzel kenjük meg. Hagyjuk a tésztát még kb. 15-20 percig kelni, majd tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 32-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A sütőpapír segítségével húzzuk ki a tésztát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A tésztagolyókat vízzel megkenjük, és szezám- vagy napraforgómagba is forgathatjuk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?