Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Földimogyorós golyó

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Földimogyorós golyó

300 g cukor
1 dl víz
125 g vaj
200 g darált háztartási keksz
200 g őrölt földimogyoró

Bevonat:

100 g étcsokoládé
20 g vaj
3 evőkanál olaj
200 g durvára vágott földimogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Öntsünk a vizet egy kis lábasba, melegítés közben adjunk hozzá a cukrot és forrásig kevergessük. Hagyjuk egy percig forrni, majd adjuk hozzá a vajat. Amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a kekszet és a földimogyorót. Majd hagyjuk kihűlni, kisebb golyókat formálunk a masszából. A csokit összeolvasztjuk gőz felett a vajjal és az olajjal, majd belemártjuk a golyókat. Végül meghengergetjük a durvára vágott földimogyoróban.
Földimogyorós golyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!