Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Földimogyorós pálcikák currys mártogatóssal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 darab elkészítéséhez

Tészta:

100 g pirított sós mogyoró
125 ml víz
1 csipet só
25 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
3 db tojás (M-es méret)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g reszelt Ementáli sajt

Currys mártogatós:

100 g pirított sós földimogyoró
25 g szárított datolya (magozott)
2 pohár 20 %-os tejföl (150 g*2)
2 teáskanál kajszi dzsem
kevés citromlé
kb. 1 teáskanál curry
kevés só
kevés bors

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához felaprítjuk a mogyorót. A tepsit kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vizet a sóval és a vajjal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről. A lisztet elkeverjük a keményítővel és egyszerre a forró folyadékba öntjük. Az egészet sima tésztagombóccá keverjük, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig felforrósítjuk („leégetjük”) és keverőtálba öntjük. 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. Utoljára keverjük bele a mogyorót és a sajtot.
A tésztát mélyhűtő tasakba töltjük. Egy pontosan 2 cm-es csücsköt levágunk és kb. 6 cm hosszú pálcikákat (kb. 40-44 darab) nyomunk a tepsibe és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült pálcikákat sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és hagyjuk kihűlni.

Currys mártogatós:
A mogyorót és a datolyát felaprítjuk. A tejfölt a kajszi dzsemmel, a citromlével, a curryvel, a mogyoróval és a datolyával összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.

Tipp:

A pikáns égetett tésztát lefagyaszthatjuk, majd felolvasztva újra megsütjük.
A Földimogyorós pálcikák currys mártogatóssal  kiváló partiétel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!