Földimogyorós pálcikák currys mártogatóssal
Hozzávalók
Tészta:
100 g pirított sós mogyoró
125 ml víz
1 csipet só
25 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
15 g Dr. Oetker Étkezési Keményítő
3 db tojás (M-es méret)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g reszelt Ementáli sajt
Currys mártogatós:
100 g pirított sós földimogyoró
25 g szárított datolya (magozott)
2 pohár 20 %-os tejföl (150 g*2)
2 teáskanál kajszi dzsem
kevés citromlé
kb. 1 teáskanál curry
kevés só
kevés bors
Elkészítés
Előkészítés:
A tésztához felaprítjuk a mogyorót. A tepsit kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vizet a sóval és a vajjal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről. A lisztet elkeverjük a keményítővel és egyszerre a forró folyadékba öntjük. Az egészet sima tésztagombóccá keverjük, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig felforrósítjuk („leégetjük”) és keverőtálba öntjük. 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. Utoljára keverjük bele a mogyorót és a sajtot.
A tésztát mélyhűtő tasakba töltjük. Egy pontosan 2 cm-es csücsköt levágunk és kb. 6 cm hosszú pálcikákat (kb. 40-44 darab) nyomunk a tepsibe és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pálcikákat sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és hagyjuk kihűlni.
Currys mártogatós:
A mogyorót és a datolyát felaprítjuk. A tejfölt a kajszi dzsemmel, a citromlével, a curryvel, a mogyoróval és a datolyával összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.
A vizet a sóval és a vajjal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről. A lisztet elkeverjük a keményítővel és egyszerre a forró folyadékba öntjük. Az egészet sima tésztagombóccá keverjük, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig felforrósítjuk („leégetjük”) és keverőtálba öntjük. 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. Utoljára keverjük bele a mogyorót és a sajtot.
A tésztát mélyhűtő tasakba töltjük. Egy pontosan 2 cm-es csücsköt levágunk és kb. 6 cm hosszú pálcikákat (kb. 40-44 darab) nyomunk a tepsibe és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pálcikákat sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és hagyjuk kihűlni.
Currys mártogatós:
A mogyorót és a datolyát felaprítjuk. A tejfölt a kajszi dzsemmel, a citromlével, a curryvel, a mogyoróval és a datolyával összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.
Tipp:
A pikáns égetett tésztát lefagyaszthatjuk, majd felolvasztva újra megsütjük.
Kedvencnek jelölöm
Földimogyorós pálcikák currys mártogatóssal
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Tészta:
100 g pirított sós mogyoró
125 ml víz
1 csipet só
25 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
3 db tojás (M-es méret)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g reszelt Ementáli sajt
Currys mártogatós:
100 g pirított sós földimogyoró
25 g szárított datolya (magozott)
2 pohár 20 %-os tejföl (150 g*2)
2 teáskanál kajszi dzsem
kevés citromlé
kb. 1 teáskanál curry
kevés só
kevés bors
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tésztához felaprítjuk a mogyorót. A tepsit kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vizet a sóval és a vajjal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről. A lisztet elkeverjük a keményítővel és egyszerre a forró folyadékba öntjük. Az egészet sima tésztagombóccá keverjük, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig felforrósítjuk („leégetjük”) és keverőtálba öntjük. 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. Utoljára keverjük bele a mogyorót és a sajtot.
A tésztát mélyhűtő tasakba töltjük. Egy pontosan 2 cm-es csücsköt levágunk és kb. 6 cm hosszú pálcikákat (kb. 40-44 darab) nyomunk a tepsibe és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pálcikákat sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és hagyjuk kihűlni.
Currys mártogatós:
A mogyorót és a datolyát felaprítjuk. A tejfölt a kajszi dzsemmel, a citromlével, a curryvel, a mogyoróval és a datolyával összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.
A vizet a sóval és a vajjal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről. A lisztet elkeverjük a keményítővel és egyszerre a forró folyadékba öntjük. Az egészet sima tésztagombóccá keverjük, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig felforrósítjuk („leégetjük”) és keverőtálba öntjük. 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. Utoljára keverjük bele a mogyorót és a sajtot.
A tésztát mélyhűtő tasakba töltjük. Egy pontosan 2 cm-es csücsköt levágunk és kb. 6 cm hosszú pálcikákat (kb. 40-44 darab) nyomunk a tepsibe és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pálcikákat sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és hagyjuk kihűlni.
Currys mártogatós:
A mogyorót és a datolyát felaprítjuk. A tejfölt a kajszi dzsemmel, a citromlével, a curryvel, a mogyoróval és a datolyával összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.
Tipp:
A pikáns égetett tésztát lefagyaszthatjuk, majd felolvasztva újra megsütjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?