Földimogyorós pálcikák currys mártogatóssal
Hozzávalók
Tészta:
Currys mártogatós:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vizet a sóval és a vajjal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről. A lisztet elkeverjük a keményítővel és egyszerre a forró folyadékba öntjük. Az egészet sima tésztagombóccá keverjük, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig felforrósítjuk („leégetjük”) és keverőtálba öntjük. 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. Utoljára keverjük bele a mogyorót és a sajtot.
A tésztát mélyhűtő tasakba töltjük. Egy pontosan 2 cm-es csücsköt levágunk és kb. 6 cm hosszú pálcikákat (kb. 40-44 darab) nyomunk a tepsibe és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pálcikákat sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és hagyjuk kihűlni.
Currys mártogatós:
A mogyorót és a datolyát felaprítjuk. A tejfölt a kajszi dzsemmel, a citromlével, a curryvel, a mogyoróval és a datolyával összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.
Tipp:
Földimogyorós pálcikák currys mártogatóssal
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Tészta:
Currys mártogatós:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vizet a sóval és a vajjal kis főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről. A lisztet elkeverjük a keményítővel és egyszerre a forró folyadékba öntjük. Az egészet sima tésztagombóccá keverjük, majd állandó keverés mellett kb. 1 percig felforrósítjuk („leégetjük”) és keverőtálba öntjük. 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. Utoljára keverjük bele a mogyorót és a sajtot.
A tésztát mélyhűtő tasakba töltjük. Egy pontosan 2 cm-es csücsköt levágunk és kb. 6 cm hosszú pálcikákat (kb. 40-44 darab) nyomunk a tepsibe és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pálcikákat sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és hagyjuk kihűlni.
Currys mártogatós:
A mogyorót és a datolyát felaprítjuk. A tejfölt a kajszi dzsemmel, a citromlével, a curryvel, a mogyoróval és a datolyával összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?