Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fondant nyúl piskóta szoknyával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

2 tojás
2 ek cukor
3 ek víz
2 ek rétesliszt
késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Töltelék:

Baracklekvár

Díszítés:

fondant, vagy Dr. Oetker Marcipán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tölteléke lehet vajas krém,vagy vajas puding is.

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, félreteszem. A sárgáját a cukorral, habosra keverem, beleteszem a lisztet, a sütőport és a vizet, simára keverem, majd óvatosan beleforgatom a habot is. Papírozott tepsiben 20x25 (kicsi) tepsiben, tűpróbáig sütöm. Rácsra teszem, és kihűtöm.
3db különböző méretű, (csökkenjen az átmérőjük) pohárral kiszaggattam, köröket a piskótából, alulra tettem a legnagyobbat, megkentem sűrű baracklekvárral, majd az egyel kisebb piskótát, és azt is, megkentem, majd a legkisebbet, és megkentem Ha nagyon laposra sikeredett a piskóta, kettőzhetjük is a körök számát. A kész szoknyaformát, körben is bekenjük lekvárral, hogy tapadjon rá majd a marcipán, hűtőbe tesszük. Amíg jól lehűl, megformázzuk a testet, és a fejet. Bevonjuk a piskótagúlát, marcipánnal. A szoknyát a testtel és a fejjel, hurkapálcával kapcsoljuk össze. Díszítjük.

Alternatív elkészítés

A szoknyarész, azaz a piskóta bevonásához, kör alakban nyújtsuk ki a marcipánt, porcukrozott deszkán dolgozzunk.
Fondant nyúl piskóta szoknyával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!