Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tavaszi leveles virágok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Muffinsütő (5 cm átmérőjű mélyedésekkel):

némi margarin

Tésztához:

Töltelékhez:

250 ml tej
1 púpozott evőkanál cukor

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Tavaszi leveles virágok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kisimítjuk és virág alakú kiszúróval 10 db virágformát (kb. 9 cm átmérőjű) vágunk ki belőle. Egy margarinnal kikent muffinsütő mélyedéseibe (kb. 5 cm átmérőjű) nyomkodjuk a tésztavirágokat és a szirmokat kisimítjuk. A tésztát villával megszurkáljuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt elősütjük (1. ábra).

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pudingot a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, majd félretesszük. A tésztavirágokat a sütőből kivéve a pudinggal megtöltjük (2. ábra), felvert tojással megkenjük, majd a tepsit újra a sütőbe helyezzük újabb 10-12 percre.
Sütés után a Tavaszi leveles virágok süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk.

Tipp:

A Tavaszi leveles virágok sütemény tölteléke elkészíthető Dr. Oetker Eredeti Csokoládés pudinggal is.
A sütemény kreatívan díszíthető cukrászati dekortermékekkel.
A Tavaszi leveles virágok sütésre kész tésztából gyorsan elkészíthető sütemény. A sütemény muffinformában készül. A muffinformába helyezett virágkehely formákat sütés előtt megtöltjük a krémmel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!