Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tavaszi leveles virágok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Muffinsütő (5 cm átmérőjű mélyedésekkel):

némi margarin

Tésztához:

Töltelékhez:

250 ml tej
1 púpozott evőkanál cukor

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Tavaszi leveles virágok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kisimítjuk és virág alakú kiszúróval 10 db virágformát (kb. 9 cm átmérőjű) vágunk ki belőle. Egy margarinnal kikent muffinsütő mélyedéseibe (kb. 5 cm átmérőjű) nyomkodjuk a tésztavirágokat és a szirmokat kisimítjuk. A tésztát villával megszurkáljuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt elősütjük (1. ábra).

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pudingot a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, majd félretesszük. A tésztavirágokat a sütőből kivéve a pudinggal megtöltjük (2. ábra), felvert tojással megkenjük, majd a tepsit újra a sütőbe helyezzük újabb 10-12 percre.
Sütés után a Tavaszi leveles virágok süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk.

Tipp:

A Tavaszi leveles virágok sütemény tölteléke elkészíthető Dr. Oetker Eredeti Csokoládés pudinggal is.
A sütemény kreatívan díszíthető cukrászati dekortermékekkel.
A Tavaszi leveles virágok sütésre kész tésztából gyorsan elkészíthető sütemény. A sütemény muffinformában készül. A muffinformába helyezett virágkehely formákat sütés előtt megtöltjük a krémmel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!