
Fondantos kekszek



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 darab tojás (M-es)
100 g mogyorókrém
50 g lágy vaj vagy margarin
Díszítéshez:
1 doboz Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
Dr. Oetker Dekor Toll
piros ételszínezék
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kinyújtjuk. Kb. 20 darab kerek kekszet (kb. 7,5 cm Ø) kiszúrunk, a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fondat-ot kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és ugyanannyi tallért szúrunk ki, amennyi kekszünk van. A tallérokat fehér dekortollal a kekszekre ragasztjuk. A sötét(barna) dekortollal megrajzoljuk az ágakat. A maradék fondant-ot piros ételszínezékkel beszínezzük, esetleg egy kevés porcukrot is gyúrhatunk bele. A piros fondantból kis golyócskákat formázunk, és az ágakra ragasztjuk.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fondat-ot kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és ugyanannyi tallért szúrunk ki, amennyi kekszünk van. A tallérokat fehér dekortollal a kekszekre ragasztjuk. A sötét(barna) dekortollal megrajzoljuk az ágakat. A maradék fondant-ot piros ételszínezékkel beszínezzük, esetleg egy kevés porcukrot is gyúrhatunk bele. A piros fondantból kis golyócskákat formázunk, és az ágakra ragasztjuk.
Tipp:
Jól záró dobozban a kekszek kb. 1 hétig tárolhatók.

Kedvencnek jelölöm

Fondantos kekszek
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 darab tojás (M-es)
100 g mogyorókrém
50 g lágy vaj vagy margarin
Díszítéshez:
piros ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kinyújtjuk. Kb. 20 darab kerek kekszet (kb. 7,5 cm Ø) kiszúrunk, a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fondat-ot kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és ugyanannyi tallért szúrunk ki, amennyi kekszünk van. A tallérokat fehér dekortollal a kekszekre ragasztjuk. A sötét(barna) dekortollal megrajzoljuk az ágakat. A maradék fondant-ot piros ételszínezékkel beszínezzük, esetleg egy kevés porcukrot is gyúrhatunk bele. A piros fondantból kis golyócskákat formázunk, és az ágakra ragasztjuk.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fondat-ot kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és ugyanannyi tallért szúrunk ki, amennyi kekszünk van. A tallérokat fehér dekortollal a kekszekre ragasztjuk. A sötét(barna) dekortollal megrajzoljuk az ágakat. A maradék fondant-ot piros ételszínezékkel beszínezzük, esetleg egy kevés porcukrot is gyúrhatunk bele. A piros fondantból kis golyócskákat formázunk, és az ágakra ragasztjuk.
Tipp:
Jól záró dobozban a kekszek kb. 1 hétig tárolhatók.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?