Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fondantos kekszek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
100 g mogyorókrém
50 g lágy vaj vagy margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kinyújtjuk. Kb. 20 darab kerek kekszet (kb. 7,5 cm Ø) kiszúrunk, a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A fondat-ot kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és ugyanannyi tallért szúrunk ki, amennyi kekszünk van. A tallérokat fehér dekortollal a kekszekre ragasztjuk. A sötét(barna) dekortollal megrajzoljuk az ágakat. A maradék fondant-ot piros ételszínezékkel beszínezzük, esetleg egy kevés porcukrot is gyúrhatunk bele. A piros fondantból kis golyócskákat formázunk, és az ágakra ragasztjuk.

Tipp:

Jól záró dobozban a kekszek kb. 1 hétig tárolhatók.
A Fondantos kekszek receptje 20 darab aprósütemény elkészítésére elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!