
Fondantos kekszek



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fondat-ot kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és ugyanannyi tallért szúrunk ki, amennyi kekszünk van. A tallérokat fehér dekortollal a kekszekre ragasztjuk. A sötét(barna) dekortollal megrajzoljuk az ágakat. A maradék fondant-ot piros ételszínezékkel beszínezzük, esetleg egy kevés porcukrot is gyúrhatunk bele. A piros fondantból kis golyócskákat formázunk, és az ágakra ragasztjuk.
Tipp:


Fondantos kekszek
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fondat-ot kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és ugyanannyi tallért szúrunk ki, amennyi kekszünk van. A tallérokat fehér dekortollal a kekszekre ragasztjuk. A sötét(barna) dekortollal megrajzoljuk az ágakat. A maradék fondant-ot piros ételszínezékkel beszínezzük, esetleg egy kevés porcukrot is gyúrhatunk bele. A piros fondantból kis golyócskákat formázunk, és az ágakra ragasztjuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?