Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lahmacun

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g fehér tönkölybúzaliszt
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
4 evőkanál olívaolaj
250 ml langyos víz

Darált húsos szószhoz:

kb. 150 g zöldpaprika
kb. 450 g húsos paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 hagyma
kb. 3 evőkanál olívaolaj
250 g darált marhahús
3 evőkanál paradicsompüré
1 pohár tejföl 20%-os (125 g)
frissen őrölt bors
1 teáskanál őrölt római kömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Lahmacun hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk, és a többi hozzávalóval együtt a liszthez adjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

Darált húsos szósz:
A paprikát és a paradicsomot megmossuk, és mindkettőt kis darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdet és a hagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a hagymát és a paprikát, majd kb. 5 perc alatt közepes lángon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és folyamatos keverés közben addig pirítjuk, amíg a hús át nem sül. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsompürét és a fűszereket, majd 1 perc elteltével a darabolt paradicsomot is és lassú tűzön addig főzzük, míg a leve el nem párolog. Főzés után belekeverjük a tejfölt.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd 6 egyforma méretű adagra osztjuk. Egyenként golyókat formázunk belőle, és letakarva szobahőmérsékleten még egyszer kelni hagyjuk (kb. 20 perc). A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tésztadarabokat egyenként laposra nyomkodjuk, majd lisztezett felületen lepénnyé nyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A darálthúsos szószt egyenletesen elosztjuk és elsimítjuk a 6 lepényen, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Lahmacun lepény sós sütemény, melyet ízlés szerint salátával, petrezselyemmel és friss kecskesajttal megszórjva tálalunk.

Tipp:

A megsült lahmacun sós sütemény becsomagolva és lehűtve két napig tárolható. Fogyasztás előtt kb. 5 perccel sütési hőmérsékleten átsütjük.
A Lahmacun tojásmentesen készíthető lepényféle, mely húsvétkor önálló fogásként is tálalható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!