
Tükörtojás - leveles tésztából



Hozzávalók
Leveles tésztához:
Morzsás tésztához:
Töltelék:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal), kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton keverve morzsás tésztává kavarjuk.
Leveles tészta:
A leveles tésztát derelyevágó segítségével a hosszanti oldal mentén 4 egyenlő részre vágjuk, majd minden lapot középen kettévágjuk. Az így kapott 8 db téglalapot még átlósan kettévágjuk. Összesen 16 háromszöget kapunk. Lásd. fotó A háromszögeket egy villával megszurkáljuk, megkenjük tejjel, majd a tepsibe fektetjük.
Töltelék:
A vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 350 ml tej és 100 g cukor felhasználásával elkészítjük, majd hagyjuk hűlni. Ha kihűlt összekeverjük a kimért túróval és a citromhéjjal. Minden háromszög közepére 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd ráfordítunk egy barackfelet magházzal lefelé. A barackot picit rányomjuk a tésztára, majd a morzsás tésztát egyenletes elosztjuk rajta.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb.: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral hintjük.


Tükörtojás - leveles tésztából
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Leveles tésztához:
Morzsás tésztához:
Töltelék:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal), kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton keverve morzsás tésztává kavarjuk.
Leveles tészta:
A leveles tésztát derelyevágó segítségével a hosszanti oldal mentén 4 egyenlő részre vágjuk, majd minden lapot középen kettévágjuk. Az így kapott 8 db téglalapot még átlósan kettévágjuk. Összesen 16 háromszöget kapunk. Lásd. fotó A háromszögeket egy villával megszurkáljuk, megkenjük tejjel, majd a tepsibe fektetjük.
Töltelék:
A vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 350 ml tej és 100 g cukor felhasználásával elkészítjük, majd hagyjuk hűlni. Ha kihűlt összekeverjük a kimért túróval és a citromhéjjal. Minden háromszög közepére 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd ráfordítunk egy barackfelet magházzal lefelé. A barackot picit rányomjuk a tésztára, majd a morzsás tésztát egyenletes elosztjuk rajta.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb.: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral hintjük.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?