Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tükörtojás - leveles tésztából

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Leveles tésztához:

Morzsás tésztához:

100 g búzaliszt
60 g cukor
100 g Rama
100 g kókuszreszelék

Töltelék:

1 doboz barackbefőtt (lecsöpögtetve, félbe vágva, 240 g)
3 evőkanál tej
250 g túró (20%-os zsírtartamú)
100 g cukor
350 ml tej

Ezenkívül:

némi porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson lévő módon a felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A barack levét egy szűrőn lecsöpögtetjük és a barackokat kettévágjuk. (16 db-ra lesz szükség)
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsás tészta:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal), kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton keverve morzsás tésztává kavarjuk.

Leveles tészta:
A leveles tésztát derelyevágó segítségével a hosszanti oldal mentén 4 egyenlő részre vágjuk, majd minden lapot középen kettévágjuk. Az így kapott 8 db téglalapot még átlósan kettévágjuk. Összesen 16 háromszöget kapunk. Lásd. fotó A háromszögeket egy villával megszurkáljuk, megkenjük tejjel, majd a tepsibe fektetjük.

Töltelék:
A vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 350 ml tej és 100 g cukor felhasználásával elkészítjük, majd hagyjuk hűlni. Ha kihűlt összekeverjük a kimért túróval és a citromhéjjal. Minden háromszög közepére 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd ráfordítunk egy barackfelet magházzal lefelé. A barackot picit rányomjuk a tésztára, majd a morzsás tésztát egyenletes elosztjuk rajta.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb.: 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral hintjük.
Tükörtojás -  leveles tésztából

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!