Tükörtojás - leveles tésztából
Hozzávalók
Leveles tésztához:
Morzsás tésztához:
Töltelék:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal), kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton keverve morzsás tésztává kavarjuk.
Leveles tészta:
A leveles tésztát derelyevágó segítségével a hosszanti oldal mentén 4 egyenlő részre vágjuk, majd minden lapot középen kettévágjuk. Az így kapott 8 db téglalapot még átlósan kettévágjuk. Összesen 16 háromszöget kapunk. Lásd. fotó A háromszögeket egy villával megszurkáljuk, megkenjük tejjel, majd a tepsibe fektetjük.
Töltelék:
A vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 350 ml tej és 100 g cukor felhasználásával elkészítjük, majd hagyjuk hűlni. Ha kihűlt összekeverjük a kimért túróval és a citromhéjjal. Minden háromszög közepére 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd ráfordítunk egy barackfelet magházzal lefelé. A barackot picit rányomjuk a tésztára, majd a morzsás tésztát egyenletes elosztjuk rajta.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb.: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral hintjük.
Tükörtojás - leveles tésztából
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Leveles tésztához:
Morzsás tésztához:
Töltelék:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal), kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton keverve morzsás tésztává kavarjuk.
Leveles tészta:
A leveles tésztát derelyevágó segítségével a hosszanti oldal mentén 4 egyenlő részre vágjuk, majd minden lapot középen kettévágjuk. Az így kapott 8 db téglalapot még átlósan kettévágjuk. Összesen 16 háromszöget kapunk. Lásd. fotó A háromszögeket egy villával megszurkáljuk, megkenjük tejjel, majd a tepsibe fektetjük.
Töltelék:
A vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 350 ml tej és 100 g cukor felhasználásával elkészítjük, majd hagyjuk hűlni. Ha kihűlt összekeverjük a kimért túróval és a citromhéjjal. Minden háromszög közepére 1-1 evőkanál krémet teszünk, majd ráfordítunk egy barackfelet magházzal lefelé. A barackot picit rányomjuk a tésztára, majd a morzsás tésztát egyenletes elosztjuk rajta.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb.: 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral hintjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?