Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fügelekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fügelekvár

50 dkg füge
35 dkg cukor
1 dl víz
kicsi citromlé
½ vanília rúd
1/2 fahéj rúd
½ tk. gyömbér

Elkészítés

Előkészítés

A fügéket leszüreteljük a kertben a fügebokorról, de csak a puha, teljesen érett gyümölcs alkalmas nyers fogyasztásra, illetve lekvárnak, dzsemnek is. Amennyiben szükséges, megmossuk és a szárait eltávolítjuk. Vagy lecsípjük, vagy késsel levágjuk. Ezután az elkészítésnél leírtak következnek.

Elkészítés

A fügék száracskáját lecsíptem és a gyümölcsöt feldaraboltam. Ráöntöttem a vizet, cukrot, fűszereket.
Addig kevergettem, míg a cukor elolvadt, majd éjszakára betettem pihenni a hűtőbe.
Ma pedig puhára főztem a fügéket, és én turmixoltam, de nem muszáj. Ha nem akarjuk turmixolni, akkor maradhat darabos is. Mindkét esetben addig főzzük, amíg a számunkra megfelelő sűrűséget el nem éri.
Mikor kész a lekvárunk, forrón kis üvegekbe adagoljuk, tetejükkel jól lezárjuk.
Az üvegeket 10 percre fejre állítjuk, és száraz dunsztba tesszük kihűlni őket.
Így finom, tartósítószermentes lekvárunk lesz.

Tálalás

Ebből a mennyiségből nekem 8,5 dl lekvárom lett.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Amennyiben gyorsabban szeretnél végezni a lekvárfőzéssel, javasolnám a Dr. Oetker Dzsemfix készítményeit.
Fügelekvár Fügelekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-07-28
0 Kedvelés

Amerika kedvence a brownie, süsd meg te is!

A sötétbarna, szeletekre vágva tálalt sütemény nevét a színéről kapta, az íze pedig nagyon-nagyon csokis. A csokis ízvilág rengeteg további hozzávalóval is szuperül harmonizál, ezért igazán változatos brownie-k kerülhetnek az asztalra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-07-27
1 Kedvelés

Sütnél valami finomat? Ebből a 10 hozzávalóból jó, ha mindig tartasz otthon

Liszt, zsiradék, cukor, tojás – hogy csak a leggyakoribb sütéshez használatos alapanyagokat említsük, ezeknél azonban egy kicsit több kell az igazán finom édességekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-07-09
2 Kedvelés

Kókuszt a sütibe!

A kókuszreszelék valahogy sosem megy ki a divatból, és ezt nagyon jól is teszi! Ugyanúgy szerepel a „retró” sütemények hozzávalói között, mint a mai, modern desszertekben. Mi lehet a titka?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-18
1 Kedvelés

Mit sütsz apák napjára?

A májusi anyák napja és gyereknap után valahogy hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet szentelni a június középen megtartott apák napjának. Pedig az édesapák ugyanúgy megérdemlik az ünneplést!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-16
2 Kedvelés

Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire

Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-09
1 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!