Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fügelekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fügelekvár

50 dkg füge
35 dkg cukor
1 dl víz
kicsi citromlé
½ vanília rúd
1/2 fahéj rúd
½ tk. gyömbér
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A fügéket leszüreteljük a kertben a fügebokorról, de csak a puha, teljesen érett gyümölcs alkalmas nyers fogyasztásra, illetve lekvárnak, dzsemnek is. Amennyiben szükséges, megmossuk és a szárait eltávolítjuk. Vagy lecsípjük, vagy késsel levágjuk. Ezután az elkészítésnél leírtak következnek.

Elkészítés

A fügék száracskáját lecsíptem és a gyümölcsöt feldaraboltam. Ráöntöttem a vizet, cukrot, fűszereket.
Addig kevergettem, míg a cukor elolvadt, majd éjszakára betettem pihenni a hűtőbe.
Ma pedig puhára főztem a fügéket, és én turmixoltam, de nem muszáj. Ha nem akarjuk turmixolni, akkor maradhat darabos is. Mindkét esetben addig főzzük, amíg a számunkra megfelelő sűrűséget el nem éri.
Mikor kész a lekvárunk, forrón kis üvegekbe adagoljuk, tetejükkel jól lezárjuk.
Az üvegeket 10 percre fejre állítjuk, és száraz dunsztba tesszük kihűlni őket.
Így finom, tartósítószermentes lekvárunk lesz.

Tálalás

Ebből a mennyiségből nekem 8,5 dl lekvárom lett.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Amennyiben gyorsabban szeretnél végezni a lekvárfőzéssel, javasolnám a Dr. Oetker Dzsemfix készítményeit.
Fügelekvár Fügelekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!