
Karácsonyi kuglóf



Hozzávalók
Kevert tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A kuglófformát (22 cm átmérőjű) margarinnal kikenjük és enyhén kilisztezzük. Az aszalt sárgabarackot feldaraboljuk. A marcipánt nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőedényben a margarint és a marcipánt konyhai robotgép segítségével (habverővel) habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a Bourbon vanillincukrot, Finessét, sót és a fűszereket és további 1 percig keverjük, míg sima, sűrű masszát kapunk. A tojássárgáját egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk, majd konyhai robotgép középső fokozatán az egészet sima tésztává keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a lisztes masszához óvatosan hozzákeverjük. A meggyből és az asztalt sárgabarackból 1-1 evőkanálnyit a díszítéshez félreteszünk, a többit a masszához forgatjuk, majd kuglófformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt 10 percig a formában, majd sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A Karácsonyi kuglóf díszítéséhez a porcukrot a vízzel elkeverjük, hogy egy sűrű mázat kapjunk. A kuglófot a mázzal leöntjük, majd azonnal fenyőmaggal, aszalt meggyel és sárgabarackkal szórjuk.
Tipp:


Karácsonyi kuglóf
Hozzávalók
kb. 8-12 szelet elkészítéséhez
Kevert tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kuglófformát (22 cm átmérőjű) margarinnal kikenjük és enyhén kilisztezzük. Az aszalt sárgabarackot feldaraboljuk. A marcipánt nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőedényben a margarint és a marcipánt konyhai robotgép segítségével (habverővel) habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a Bourbon vanillincukrot, Finessét, sót és a fűszereket és további 1 percig keverjük, míg sima, sűrű masszát kapunk. A tojássárgáját egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk, majd konyhai robotgép középső fokozatán az egészet sima tésztává keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a lisztes masszához óvatosan hozzákeverjük. A meggyből és az asztalt sárgabarackból 1-1 evőkanálnyit a díszítéshez félreteszünk, a többit a masszához forgatjuk, majd kuglófformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt 10 percig a formában, majd sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A Karácsonyi kuglóf díszítéséhez a porcukrot a vízzel elkeverjük, hogy egy sűrű mázat kapjunk. A kuglófot a mázzal leöntjük, majd azonnal fenyőmaggal, aszalt meggyel és sárgabarackkal szórjuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.


Süssünk sósat leveles tésztából!
Lassan itt a szünidő, jön a nyári programok sora: kirándulás, strand vagy egy jó grillezés a kertben. Mi a közös bennük? Egyértelmű! Sós snackek után kiáltanak!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?