Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-12 szelet elkészítéséhez

Kevert tésztához:

200 g Rama Vajas íz
150 g porcukor
1 csipet só
1 csapott teáskanál őrölt kardamom
1 csapott teáskanál őrölt szerecsendió
4 darab tojás (közepes méretű)
200 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g aszalt sárgabarack
100 g aszalt meggy vagy áfonya

Díszítéshez:

150 g porcukor
2-3 evőkanál víz
némi mandula forgács vagy fenyőmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Karácsonyi kuglóf hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A kuglófformát (22 cm átmérőjű) margarinnal kikenjük és enyhén kilisztezzük. Az aszalt sárgabarackot feldaraboljuk. A marcipánt nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Kevert tészta:
Egy keverőedényben a margarint és a marcipánt konyhai robotgép segítségével (habverővel) habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a Bourbon vanillincukrot, Finessét, sót és a fűszereket és további 1 percig keverjük, míg sima, sűrű masszát kapunk. A tojássárgáját egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk, majd konyhai robotgép középső fokozatán az egészet sima tésztává keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a lisztes masszához óvatosan hozzákeverjük. A meggyből és az asztalt sárgabarackból 1-1 evőkanálnyit a díszítéshez félreteszünk, a többit a masszához forgatjuk, majd kuglófformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt 10 percig a formában, majd sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A Karácsonyi kuglóf díszítéséhez a porcukrot a vízzel elkeverjük, hogy egy sűrű mázat kapjunk. A kuglófot a mázzal leöntjük, majd azonnal fenyőmaggal, aszalt meggyel és sárgabarackkal szórjuk.

Tipp:

A Karácsonyi kuglóf sütemény tésztája lefagyasztható és kb. 2 napig tárolható.
Karácsonyi kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!