
Fűszeres körte leveles tészta bundában



Hozzávalók
Tésztához:
Körtéhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, a szárukat meghagyjuk. A gyümölcsöket a fűszeres forró léhez adjuk és közepes lángon, többször átforgatva kb. 20 percet főzzük. A körtéket kivesszük a fűszeres léből és hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsök alját levágjuk úgy, hogy stabil talpat kapjanak.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, a rövidebb oldal mentén húsz keskeny csíkra vágjuk. A körte talpától indulva a gyümölcsöt elkezdjük egy tésztacsíkkal betekerni, majd egy következővel folytatjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Egy gyümölcshöz kb. öt darab tésztacsíkot használunk fel úgy, hogy minden részére kerüljön tészta. A többi körtét is hasonló módon betekerjük, majd a tepsibe helyezzük őket. A tésztaburkot megkenjük egy kávéskanál vízzel elkevert tojással és mézeskalácsfűszerrel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a körtéket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: A körtéket melegen tálaljuk.
Tipp:


Fűszeres körte leveles tészta bundában
Hozzávalók
4 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Körtéhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, a szárukat meghagyjuk. A gyümölcsöket a fűszeres forró léhez adjuk és közepes lángon, többször átforgatva kb. 20 percet főzzük. A körtéket kivesszük a fűszeres léből és hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsök alját levágjuk úgy, hogy stabil talpat kapjanak.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, a rövidebb oldal mentén húsz keskeny csíkra vágjuk. A körte talpától indulva a gyümölcsöt elkezdjük egy tésztacsíkkal betekerni, majd egy következővel folytatjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Egy gyümölcshöz kb. öt darab tésztacsíkot használunk fel úgy, hogy minden részére kerüljön tészta. A többi körtét is hasonló módon betekerjük, majd a tepsibe helyezzük őket. A tésztaburkot megkenjük egy kávéskanál vízzel elkevert tojással és mézeskalácsfűszerrel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a körtéket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: A körtéket melegen tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?