Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fűszeres körte leveles tészta bundában

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 4 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

4 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Körtéhez:

150 g cukor
50 g méz
8 db egész szegfűszeg
2 db egész fahéj
4 nagyobb, hosszúkás formájú vilmoskörte
700 ml víz

Kenéshez:

1 db tojás (M-es)
1 kávéskanál víz
késhegynyi mézeskalácsfűszer
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A vizet, cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot, a mézet, a szegfűszeget és a fahéjrudakat összeforraljuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Körte:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, a szárukat meghagyjuk. A gyümölcsöket a fűszeres forró léhez adjuk és közepes lángon, többször átforgatva kb. 20 percet főzzük. A körtéket kivesszük a fűszeres léből és hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsök alját levágjuk úgy, hogy stabil talpat kapjanak.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, a rövidebb oldal mentén húsz keskeny csíkra vágjuk. A körte talpától indulva a gyümölcsöt elkezdjük egy tésztacsíkkal betekerni, majd egy következővel folytatjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Egy gyümölcshöz kb. öt darab tésztacsíkot használunk fel úgy, hogy minden részére kerüljön tészta. A többi körtét is hasonló módon betekerjük, majd a tepsibe helyezzük őket. A tésztaburkot megkenjük egy kávéskanál vízzel elkevert tojással és mézeskalácsfűszerrel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a körtéket megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás: A körtéket melegen tálaljuk.

Tipp:

Ha kisebb méretűek a körték, és marad leveles tészta, vágjuk tetszőleges darabokra, kenjük meg tojással, szórjuk meg fahéjas cukorral, és azonos hőfokon, kb. 12-15 perc alatt süssük készre.
Fűszeres körte leveles tészta bundában

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
71 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!