
Almás rózsasütemény



Hozzávalók
Leveles tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Mindkét leveles tésztát hosszában 5 egyforma széles csíkra vágjuk. A fahéjat, a cukrot összekeverjük a Bourbon-vaníliás cukorral és megszórjuk vele a csíkokat.
Az almát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Minden tésztacsíkot úgy borítunk be vele, hogy az almahéj a felső peremen egy kicsit kiálljon és alul tömören a szélén almával lezárjuk. Minden csíkot a rövid oldaláról feltekerünk és függőlegesen a muffinformákba állítjuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket kivesszük a muffinformából és porcukorral megszórjuk.
Tipp:


Almás rózsasütemény
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Leveles tészta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Mindkét leveles tésztát hosszában 5 egyforma széles csíkra vágjuk. A fahéjat, a cukrot összekeverjük a Bourbon-vaníliás cukorral és megszórjuk vele a csíkokat.
Az almát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. Minden tésztacsíkot úgy borítunk be vele, hogy az almahéj a felső peremen egy kicsit kiálljon és alul tömören a szélén almával lezárjuk. Minden csíkot a rövid oldaláról feltekerünk és függőlegesen a muffinformákba állítjuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket kivesszük a muffinformából és porcukorral megszórjuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?