Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fűszeres zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

100 g koktélparadicsom
50 g mini mozzarella golyók
1 evőkanál bazsalikomlevél
150 ml paradicsomsűrítmény
némi só
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A paradicsomot megmossuk és negyedekre vágjuk. A mozzarella golyókat félbevágjuk, a bazsalikom leveleket durvára vágjuk. Előmelegítjük a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Forraljuk fel a paradicsomsűrítményt. Tegyük a zabkását egy tálba, keverjük össze a forró paradicsommal és ízesítsük sóval, borssal. Keverjük hozzá a bazsalikomot. Tegyük a zabkását a paradicsommal és a mozzarellával egy hőálló tálba, majd tegyük a tálat a sütő középső rácsára.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A paradicsomos-mozzarellás zabkását még melegen fogyasszuk.
Fűszeres zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!