Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenye kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 kanál cukor
1 dl étolaj
6 kanál liszt

Krém:

50 dkg gesztenyepüré
20 dkg vaj vagy margarin
15 dkg cukor
6 dl tej
ízlés szerint rumaroma

Krém tetejére:

3 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk, és rácsra téve kihűtjük.
A cukrot, margarint, rum aromát jól összekeverjük a gesztenyepürével. A pudingot megfőzzük a tejben, ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyés krémhez. A kihűlt tésztát cukorsziruppal jól meglocsoljuk és rákenjük a gesztenyés krémet.
Jó keményre felverjük a tejszínhabot és a krémre kenjük.
Ízlés szerint még lehet díszíteni.
Gesztenye kocka Gesztenye kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!