Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenye kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Alap:

2 cs gesztenyemassza
20 dkg darált keksz
1 rum aroma
20 dkg porcukor
1 Rama

Krém:

9 dl tej
1 Rama
20 dkg porcukor
4 dl fekete kávé
1 rum aroma
1 cs babapiskóta

Tetejére:

0,5 l hulala (növény tejszín)
10 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, és kevés darált keksszel megszórt tálcára simítjuk. A tejben sűrűre főzzük a pudingot, majd teljesen kihűtjük. Amíg hűl, addig a margarint habosra keverjük a kétféle cukorral és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. A gesztenyés massza tetejére simítjuk a krém felét, majd a kávéba beleöntjük a rumaromát és ebben megforgatjuk a babapiskótákat, amit sorban a krém tetejére fektetünk. Erre kerül a krém másik fele. A hulalát kemény habbá verjük a cukorral, és a tetejére kenjük. Olvasztott csokival, vagy tortadarával díszítjük!

Tálalás

Forró vízbe mártott késsel szeleteljük!
Gesztenye kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!