Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyekocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 db tojás
15 dkg cukor
18 dkg liszt

Krém:

3 dl víz
7 dkg cukor
3 dl tejszín
25 dkg gesztenye

Díszítés:

3 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés

Tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját kikeverjük a fele mennyiségű cukorral, a másik adag cukorral a fehérjét habbá verjük. A habot óvatosan a sárgájával összekeverjük, majd a lisztet fokozatosan hozzáadagoljuk.
5-ös fokozaton (közép meleg) sütjük 10 percig, majd 2-re (takarék) levesszük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a vaníliás pudingport 1 dl vízzel elkeverjük. A maradék vizet cukorral felforraljuk, majd a krémporos folyadékot beleöntve első rottyanásig főzzük. Kihűlés után a gesztenyemasszát hozzákeverjük.
Az összes tejszínt habbá verjük.
Felét a gesztenyekrémhez keverjük óvatosan.
A piskótalapot félbevágjuk. Rákenjük a tejszínes gesztenyekrémet. Erre tesszük a piskótalap tetejét, bőrös felével lefelé.
A tejszínhab másik felét rásimítjuk, majd a gesztenyenyomón áttört gesztenyét rászórjuk a tetejére.
Gesztenyekocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
4 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!