Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyekrémes piskótatekercs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 db tojás
5 evőkanál kanál cukor
5 evőkanál liszt
csipet só

Krémhez:

250 g gesztenye massza
1 dl tejszín
125 g mascarpone
porcukor
2 evőkanál rum ,vagy rum aroma

Szóráshoz:

2 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál cukorral kikavarjuk. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, amikor félig felvertük, apránként hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük

Elkészítés

A tojássárgájához felváltva belekeverjük a lisztet, a tojásfehérje habot – laza körkörös mozdulatokkal elkeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 6-8 percig sütjük. Egy konyharuhát liszttel enyhén meghintünk, lehúzzuk a piskótáról a sütőpapírt és konyharuha segítségével, még melegen, feltekerjük a piskótát. Így hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a piskótatekercsünk, elkészítjük a gesztenye krémet.

Elkészítés

A gesztenye masszát villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mascarpone kémet, a rumot, a tejszínt és a porcukrot és krémesre kikavarjuk. A kihűlt a piskótát kitekerjük, megkenjük a gesztenye krémmel, és ismét feltekerjük. Állni hagyjuk kb. 1 órát, majd felszeleteljük és porcukorral meghintjük.

Alternatív elkészítés

A jó piskóta tekercset úgy tudjuk elkészíteni, ha a kisült piskótát, melegen egy belisztezett konyharuhával felcsavarjuk.
Meg ha így járunk el a piskóta nem reped meg.
Gesztenyekrémes piskótatekercs Gesztenyekrémes piskótatekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!