Hókifli
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen 2 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. Az így kapott tésztakorongokra kevés szilvalekvárt teszünk, a tésztát a lekvárra hajtva feltekerjük, az illesztéseket óvatosan összenyomkodjuk, a két végüket elkeskenyítjük és behajtjuk, hogy kifli formát kapjunk. A kifliket a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A cukrot összekeverjük a vanillincukorral és a még forró kifliket beleforgatjuk, áttesszük egy süteményrácsra, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Hókifli
Hozzávalók
kb. 20-22 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen 2 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. Az így kapott tésztakorongokra kevés szilvalekvárt teszünk, a tésztát a lekvárra hajtva feltekerjük, az illesztéseket óvatosan összenyomkodjuk, a két végüket elkeskenyítjük és behajtjuk, hogy kifli formát kapjunk. A kifliket a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A cukrot összekeverjük a vanillincukorral és a még forró kifliket beleforgatjuk, áttesszük egy süteményrácsra, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?