Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hókifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúróforma (kör alakú, kb. 10 cm Ø)

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
180 g vaj vagy margarin
50 g porcukor
100 g tejföl (20%-os)

Töltelékhez:

kb. 250-300 g sűrű szilvalekvár

Ezenkívül:

kb. 40-50 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett felületen 2 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. Az így kapott tésztakorongokra kevés szilvalekvárt teszünk, a tésztát a lekvárra hajtva feltekerjük, az illesztéseket óvatosan összenyomkodjuk, a két végüket elkeskenyítjük és behajtjuk, hogy kifli formát kapjunk. A kifliket a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A cukrot összekeverjük a vanillincukorral és a még forró kifliket beleforgatjuk, áttesszük egy süteményrácsra, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A kifliket 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor és 40-50 g porcukor keverékébe is beleforgathatjuk.
Hókifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!