Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyepüré torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

3 db tojás
6 dkg cukor
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
6 dkg liszt

A gesztenyés krémhez:

25 dkg cukrozott gesztenyemassza
fél dl rum
3 dl hideg habtejszín, habbá verve
2 evőkanál víz
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Őrölt zselatin

A tejszínkrémhez:

2,5 dkg porcukor
3 dl hideg habtejszín
2 evőkanál víz
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Őrölt zselatin

A díszítéshez:

5 dkg étcsokoládé olvasztva
15 dkg cukrozott gesztenyemassza
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

A piskóta elkészítése

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. A masszát belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt kb. 25 cm-es tortaformába, és 160 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kihűlt, kivágjuk a tortaformából. Elmossuk a formát, ismét kibéleljük sütőpapírral, és visszatesszük bele a piskótalapot.

A gesztenyés krém elkészítése:

A gesztenyés krémhez simára keverjük a gesztenyemasszát a rummal, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt és a hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) megmelegített zselatint. A krémet egyenletesen a kibélelt tortaformában lévő tortalapra töltjük, hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A tejszínkrém elkészítése:

A tejszínkrémhez hozzákeverjük a porcukrot a hideg habtejszínhez, és habbá verjük, majd hozzáadjuk a hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) megmelegített zselatint. A tejszínes krémből 4-5 evőkanálnyit csillagcsöves nyomózsákba teszünk, a többit a gesztenyekrémre rétegezzük. A tortát tejszínhab-rózsákkal díszítjük, majd berakjuk a hűtőbe dermedni.

A díszítés:

A díszítéshez a gesztenyemasszából szíveket formálunk, majd a megolvasztott étcsokoládéval megcsorgatjuk. Tálalás előtt ezzel díszítjük a tortát, a maradék gesztenyemasszát a torta közepére reszeljük.

Alternatív elkészítés

Díszíthetjük a tortát még csokirolettával is.
Gesztenyepüré torta Gesztenyepüré torta Gesztenyepüré torta Gesztenyepüré torta Gesztenyepüré torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!