Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tavaszi linzertorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

300 g búzaliszt
200 g lágy Rama
100 g porcukor
1 darab tojássárgája
csipetnyi só

Ezenkívül:

200 g málnalekvár

Díszítéshez:

ostyavirág
kevés pisztácia (apróra vágva)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Tavaszi linzertorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát (28 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót. Kézi robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 1 percig keverjük. Majd a tésztát lisztezett munkalapon kézzel átgyúrjuk az elkészült tésztát 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni. A tészta 2/4 részéből a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kör alakút tésztát nyújtunk. Ezt a tortaforma aljára helyezzük, majd a tészta ¼ részéből kb. 2 cm magas peremet formázunk hozzá. A tésztát megkenjünk a málnalekvárral. A maradék ¼ rész tésztából a kép alapján kerítésrácsokat, felhőt, napot formázunk.
A Tavaszi linzertorta süteményt az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 32-36 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült linzertortát sütőrácsra helyezzük, és a sütőformában hagyjuk kihűlni.

A kihűlt Tavaszi linzertorta sütemény tetejét színes ostyavirágokkal és dekor tollal, illetve pisztácia darabokkal díszítjük.
A Tavaszi linzertorta kreatívan díszíthető tavaszváró finomság ünnepi alkalmakra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!