
Tavaszi linzertorta



Hozzávalók
Tésztához:
300 g búzaliszt
200 g lágy Rama
100 g porcukor
1 darab tojássárgája
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
csipetnyi só
Ezenkívül:
200 g málnalekvár
Díszítéshez:
ostyavirág
Dr. Oetker Dekor Toll
kevés pisztácia (apróra vágva)
Elkészítés
Előkészítés:
A Tavaszi linzertorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát (28 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
A sütőformát (28 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót. Kézi robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 1 percig keverjük. Majd a tésztát lisztezett munkalapon kézzel átgyúrjuk az elkészült tésztát 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni. A tészta 2/4 részéből a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kör alakút tésztát nyújtunk. Ezt a tortaforma aljára helyezzük, majd a tészta ¼ részéből kb. 2 cm magas peremet formázunk hozzá. A tésztát megkenjünk a málnalekvárral. A maradék ¼ rész tésztából a kép alapján kerítésrácsokat, felhőt, napot formázunk.
A Tavaszi linzertorta süteményt az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 32-36 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült linzertortát sütőrácsra helyezzük, és a sütőformában hagyjuk kihűlni.
A kihűlt Tavaszi linzertorta sütemény tetejét színes ostyavirágokkal és dekor tollal, illetve pisztácia darabokkal díszítjük.
A Tavaszi linzertorta süteményt az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 32-36 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült linzertortát sütőrácsra helyezzük, és a sütőformában hagyjuk kihűlni.
A kihűlt Tavaszi linzertorta sütemény tetejét színes ostyavirágokkal és dekor tollal, illetve pisztácia darabokkal díszítjük.

Kedvencnek jelölöm

Tavaszi linzertorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
300 g búzaliszt
200 g lágy Rama
100 g porcukor
1 darab tojássárgája
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
csipetnyi só
Ezenkívül:
200 g málnalekvár
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Tavaszi linzertorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát (28 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
A sütőformát (28 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót. Kézi robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 1 percig keverjük. Majd a tésztát lisztezett munkalapon kézzel átgyúrjuk az elkészült tésztát 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni. A tészta 2/4 részéből a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kör alakút tésztát nyújtunk. Ezt a tortaforma aljára helyezzük, majd a tészta ¼ részéből kb. 2 cm magas peremet formázunk hozzá. A tésztát megkenjünk a málnalekvárral. A maradék ¼ rész tésztából a kép alapján kerítésrácsokat, felhőt, napot formázunk.
A Tavaszi linzertorta süteményt az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 32-36 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült linzertortát sütőrácsra helyezzük, és a sütőformában hagyjuk kihűlni.
A kihűlt Tavaszi linzertorta sütemény tetejét színes ostyavirágokkal és dekor tollal, illetve pisztácia darabokkal díszítjük.
A Tavaszi linzertorta süteményt az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 32-36 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült linzertortát sütőrácsra helyezzük, és a sütőformában hagyjuk kihűlni.
A kihűlt Tavaszi linzertorta sütemény tetejét színes ostyavirágokkal és dekor tollal, illetve pisztácia darabokkal díszítjük.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?