Gesztenyés bejgli
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
200 g vaj vagy margarin
70 g porcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
100 ml tej
1 csipet só
Töltelékhez:
650 g natúr gesztenyemassza
150 g porcukor
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
kb. 120 ml cukrozatlan habtejszín
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A gesztenyemasszát burgonyanyomóval áttörjük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne az instant élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából tetszés szerint 2, vagy 4 darab egyenlő méretű cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.
Töltelék:
A gesztenyemasszához hozzáadjuk a porcukrot, a rum aromát és a narancshéjat, majd konyhai robotgéppel (habverő) alacsony fokozaton simára keverjük. Közben apránként a tejszínt is hozzáadagoljuk a krémes állag eléréséig.
A pihentetett cipókat egyesével kb. 3 mm vékony téglalappá nyújtjuk (a tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!), és egyenlően elosztjuk rajtuk a tölteléket úgy, hogy körben a tészta széleit üresen hagyjuk. A tésztaszéleket behajtjuk, majd a bejgliket az egyik hosszabbik oldaluktól indítva óvatosan feltekerjük, és a tepsibe helyezzük.
Kenés:
A tojást szétválasztjuk, a bejgliket megkenjük a tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg, és újabb egy órát hagyjuk száradni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon, így nem reped ki a tészta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bejgliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bejgliket a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne az instant élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából tetszés szerint 2, vagy 4 darab egyenlő méretű cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.
Töltelék:
A gesztenyemasszához hozzáadjuk a porcukrot, a rum aromát és a narancshéjat, majd konyhai robotgéppel (habverő) alacsony fokozaton simára keverjük. Közben apránként a tejszínt is hozzáadagoljuk a krémes állag eléréséig.
A pihentetett cipókat egyesével kb. 3 mm vékony téglalappá nyújtjuk (a tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!), és egyenlően elosztjuk rajtuk a tölteléket úgy, hogy körben a tészta széleit üresen hagyjuk. A tésztaszéleket behajtjuk, majd a bejgliket az egyik hosszabbik oldaluktól indítva óvatosan feltekerjük, és a tepsibe helyezzük.
Kenés:
A tojást szétválasztjuk, a bejgliket megkenjük a tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg, és újabb egy órát hagyjuk száradni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon, így nem reped ki a tészta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bejgliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bejgliket a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Keverhetünk a töltelékbe 100 g rumba áztatott mazsolát vagy apróra vágott aszalt szilvát.
Kedvencnek jelölöm
Gesztenyés bejgli
Hozzávalók
2 nagy, vagy 4 közepes méretű rúd elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
200 g vaj vagy margarin
70 g porcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
100 ml tej
1 csipet só
Töltelékhez:
650 g natúr gesztenyemassza
150 g porcukor
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
kb. 120 ml cukrozatlan habtejszín
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A gesztenyemasszát burgonyanyomóval áttörjük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne az instant élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából tetszés szerint 2, vagy 4 darab egyenlő méretű cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.
Töltelék:
A gesztenyemasszához hozzáadjuk a porcukrot, a rum aromát és a narancshéjat, majd konyhai robotgéppel (habverő) alacsony fokozaton simára keverjük. Közben apránként a tejszínt is hozzáadagoljuk a krémes állag eléréséig.
A pihentetett cipókat egyesével kb. 3 mm vékony téglalappá nyújtjuk (a tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!), és egyenlően elosztjuk rajtuk a tölteléket úgy, hogy körben a tészta széleit üresen hagyjuk. A tésztaszéleket behajtjuk, majd a bejgliket az egyik hosszabbik oldaluktól indítva óvatosan feltekerjük, és a tepsibe helyezzük.
Kenés:
A tojást szétválasztjuk, a bejgliket megkenjük a tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg, és újabb egy órát hagyjuk száradni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon, így nem reped ki a tészta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bejgliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bejgliket a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne az instant élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából tetszés szerint 2, vagy 4 darab egyenlő méretű cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.
Töltelék:
A gesztenyemasszához hozzáadjuk a porcukrot, a rum aromát és a narancshéjat, majd konyhai robotgéppel (habverő) alacsony fokozaton simára keverjük. Közben apránként a tejszínt is hozzáadagoljuk a krémes állag eléréséig.
A pihentetett cipókat egyesével kb. 3 mm vékony téglalappá nyújtjuk (a tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!), és egyenlően elosztjuk rajtuk a tölteléket úgy, hogy körben a tészta széleit üresen hagyjuk. A tésztaszéleket behajtjuk, majd a bejgliket az egyik hosszabbik oldaluktól indítva óvatosan feltekerjük, és a tepsibe helyezzük.
Kenés:
A tojást szétválasztjuk, a bejgliket megkenjük a tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg, és újabb egy órát hagyjuk száradni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon, így nem reped ki a tészta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bejgliket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A bejgliket a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Keverhetünk a töltelékbe 100 g rumba áztatott mazsolát vagy apróra vágott aszalt szilvát.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?