Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 2 nagy, vagy 4 közepes méretű rúd
Recept megosztása

Hozzávalók

2 nagy, vagy 4 közepes méretű rúd elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
200 g vaj vagy margarin
70 g porcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
100 ml tej
1 csipet só

Töltelékhez:

650 g natúr gesztenyemassza
150 g porcukor
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
kb. 120 ml cukrozatlan habtejszín

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük. A gesztenyemasszát burgonyanyomóval áttörjük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne az instant élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából tetszés szerint 2, vagy 4 darab egyenlő méretű cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.

Töltelék:
A gesztenyemasszához hozzáadjuk a porcukrot, a rum aromát és a narancshéjat, majd konyhai robotgéppel (habverő) alacsony fokozaton simára keverjük. Közben apránként a tejszínt is hozzáadagoljuk a krémes állag eléréséig.

A pihentetett cipókat egyesével kb. 3 mm vékony téglalappá nyújtjuk (a tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!), és egyenlően elosztjuk rajtuk a tölteléket úgy, hogy körben a tészta széleit üresen hagyjuk. A tésztaszéleket behajtjuk, majd a bejgliket az egyik hosszabbik oldaluktól indítva óvatosan feltekerjük, és a tepsibe helyezzük.

Kenés:
A tojást szétválasztjuk, a bejgliket megkenjük a tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg, és újabb egy órát hagyjuk száradni.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon, így nem reped ki a tészta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a bejgliket megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A bejgliket a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

Keverhetünk a töltelékbe 100 g rumba áztatott mazsolát vagy apróra vágott aszalt szilvát.
Gesztenyés bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!